Κοινωνικές Δομές

Έναρξη αιτήσεων για τις νέες Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Συγκεντρώνει, αποθηκεύει, διανέμει βασικά αγαθά διαβίωσης. Παρέχει σε τουλάχιστον 100 οικογένειες του Δήμου , που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτήν, σταθερά σε τακτά διαστήματα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου  συσκευασμένα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ.

Στεγάζεται επί της οδού Κοιμήσεως Θεοτόκου 38 (Παλαιό ΙΚΑ)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ

Συλλέγει,  παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει καθημερινά γεύματα. Παρέχει καθημερινά γεύμα σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα παρασκευής φαγητού, λόγω οικονομικής ανέχειας, έλλειψης υποδομών ή αδυναμίας αυτοεξυπηρέτησης, οι οποίοι επιλέγονται βάσει κριτηρίων και αποδεικτικών στοιχείων, με προτεραιότητα στα παιδιά.

Στεγάζεται επί της οδού Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως ,στα Ξύλινα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Συγκεντρώνει, αποθηκεύει και διανέμει φάρμακα και άλλα είδη φροντίδας υγείας. Παρέχει σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενους του Δήμου φάρμακα, παραφαρμακευτικά προϊόντα, υγειονομικό υλικό και άλλα είδη απαραίτητα για την φροντίδα ασθενών. Υλοποιεί δράσεις πρόσληψης και αγωγής υγείας και εκπαιδεύει πολίτες στην αξιοποίηση πλεονασμάτων φαρμάκων κλπ.

Η δομή στεγάζεται επί της οδού Κοιμήσεως Θεοτόκου 38 (Παλαιό ΙΚΑ)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ανεργία που μαστίζει και τους δημότες μας αποφάσισε στις 8/11 ότι είναι άμεσο καθήκον της δημοτικής αρχής μέσα στην κρίση η συγκρότηση μαθημάτων Κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ένα χειροπιαστό δείγμα αλληλεγγύης προς τις οικογένειες που δυσκολεύονταν να προσφέρουν τα απαιτούμενα εφόδια στα παιδιά τους -απέναντι σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που τσιγκουνεύεται μέσων και προσωπικού, κατηγοριοποιεί και μάλιστα από τις πιο τρυφερές ηλικίες τους μαθητές. Ήδη είναι σημαντική η συμβολή και η εμπειρία από διάφορους φορείς, Δήμους, συνδικάτα, κλπ. στην οργάνωση κοινωνικών φροντιστηρίων.

Μια αλληλεγγύη που στηρίζεται σε ανθρώπους, οι οποίοι με τη στάση και τις πράξεις τους αποδεικνύουν ότι η αλληλεγγύη από απλούς προς απλούς ανθρώπους είναι η απάντηση στους δύσκολους καιρούς. Η αλληλεγγύη αυτή ούτε μπορεί ούτε θέλουμε να αντικαταστήσει το σχολείο. Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε ή να εφησυχάσει το κίνημα που διεκδικεί καλύτερη μόρφωση, μια καλύτερη ζωή. Θέλουμε να δώσουμε το χέρι σ’ όσους τσακίστηκαν μέσα στην κρίση, για να σηκώσουν το ανάστημά τους και να απαιτήσουν τελικά αυτό που πραγματικά δικαιούνται. Να δώσουμε ώθηση στις διαθέσεις πρωτοπόρων εκπαιδευτικών που θέλουν να προσφέρουν τη γνώση τους.

Τα μαθήματα θέλουμε να καλύψουν τις διδακτικές ανάγκες όλων των τάξεων του Γυμνασίου, Λυκείου, με προσπάθεια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να εμπλουτιστεί με θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικούς περίπατους, ξεναγήσεις σε μουσεία τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους γονείς με στόχο οι μαθητές να μπορέσουν να γνωρίσουν τα επιτεύγματα της επιστήμης και την ιστορική διαδρομή της ανθρωπότητας.

Τα μαθήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα γίνουν με ευθύνη του Δήμου και του Γραφείου Παιδείας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, στο 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132010733, 2132010768