Αιτήσεις για μαθήματα θερινής προετοιμασίας στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης Δήμου Καισαριανής

Αγαπητοί  γονείς, μαθητές, μαθήτριες,

Η αντιλαϊκή πολιτική με την οποία είμαστε αντιμέτωποι δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον χώρο της Παιδείας. Χρόνια τώρα βλέπουμε το δικαίωμα των παιδιών μας στην ολόπλευρη μόρφωση να υποβαθμίζεται, καθώς αντιμετωπίζεται ως δημοσιονομικό κόστος που πρέπει πάση θυσία να περικοπεί.

Η συνεχιζόμενη μείωση στην κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες της Παιδείας, οι προωθούμενες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, η απαξίωση της γνώσης, η υποκατάστασή τους από σκόρπιες πληροφορίες και δεξιότητες, τα εξοντωτικά προγράμματα των μαθητών, η κατηγοριοποίηση -και μάλιστα από τις πιο τρυφερές ηλικίες- των μαθητών σε αυτούς που «παίρνουν από γράμματα» και σε αυτούς που δεν τα καταφέρνουν, η έλλειψη καθηγητών και εκπαιδευτικών μέσων κόβει κάθε διάθεση για μάθηση.

Η απουσία ουσιαστικών δομών ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές, εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τα κενά στη γνώση των παιδιών τους.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Καισαριανής, θα πραγματοποιήσει φέτος θερινά μαθήματα προετοιμασίας των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Λυκείου για τις Ομάδες Προσανατολισμού:

  1. Θετικών Σπουδών
  2. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

Καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι η Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται: στο Δημαρχείο Καισαριανής, Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας,

στον 3ο όροφο στη Γραμματεία Δημάρχου,

καθημερινά από τις 9.00π.μ έως τις 2.00μ.μ.

Αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν και στο fax 210.72.95.917 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: g.t.dimarxou@kessariani.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213.20.10.796

ΑΙΤΗΣΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ