Αλλάζουν όψη οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου «Μ. Κρητικόπουλος»

Με αμείωτο ρυθμό η Δημοτική Αρχή Καισαριανής συνεχίζει την προσπάθεια για εξασφάλιση σύγχρονων και ασφαλών δημόσιων αθλητικών χώρων. Μετά από τρία χρόνια διεκδικήσεων, πέρασε χθες από το Περιφερειακό Συμβούλιο χρηματοδότηση ύψους 140.000€ για επεμβάσεις αποκατάστασης της ασφάλειας του αγωνιστικού χώρου του δημοτικού σταδίου «Μ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ».

Οι επεμβάσεις θα λύσουν σοβαρά ζητήματα στην ασφάλεια του γηπέδου. Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν ατυχήματα αθλούμενων που οδήγησαν τα σωματεία να αποστείλουν επιστολή διαμαρτυρίας προς την Περιφέρεια για την καθυστέρηση στην εκτέλεση του έργου.

Οι παρεμβάσεις αφορούν: την αποξήλωση υπάρχουσας περίφραξης και σιδηροκατασκευών και τοποθέτηση νέων, τοποθέτηση νέων πάγκων των αθλητών, βάψιμο όλων των σιδηροκατασκευών, στεγάνωση σκυροδέματος, επισκευή υδρορροών,πλακοστρώσεις διαδρόμων, για την πυροπροστασία αλλαγές σε θύρες αλουμινίου, καθαιρέσεις τοιχοποιίας, πυροσβεστήρες, φωτιστικά, διαμόρφωση αίθουσας γυμναστηρίου στη δυτική εξέδρα, αποξήλωση κατεστραμμένου δαπέδου στις αίθουσες στην ανατολική και δυτική εξέδρα.

Το έργο θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα από το Δήμο Καισαριανής και θα εκτελεστεί από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, η οποία είχε διαμορφώσει εγκαίρως και την τεχνική μελέτη των επεμβάσεων.

Οι εργασίες αυτές αποτελούν συνέχεια μιας σειράς σοβαρών παρεμβάσεων συντήρησης στους αθλητικούς χώρους του Μ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, οι οποίες αφορούν τόσο τα γήπεδα ποδοσφαίρου όσο και το κλειστό γυμναστήριο «Γ. Μελισσηνός». Μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται οι εργασίες συντήρησης του χλοοτάπητα, στεγανοποίησης του κλειστού γυμναστηρίου με αντικατάσταση εξ’ ολοκλήρου του υλικού στεγάνωσης της οροφής του, η επισκευή του κλιματισμού και η αντικατάσταση των ηλιακών που είχαν μείνει εκτός λειτουργίας για χρόνια, η αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού με σύγχρονα σώματα LED, καθώς και οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του παρκέ.

Συνεχίζουμε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους της πόλης μας. Μέρος της θέσης μας για τον αθλητισμό είναι το σύνολο των Καισαριανωτών να μπορεί  να αθλείται σε δημόσιους αθλητικούς χώρους σύγχρονων προδιαγραφών, ανοιχτούς για όλο τον λαό.

 Στο πλαίσιο αυτό έχουμε καταθέσει, αρχικά στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ύστερα, καθ’ υπόδειξη τους, στην Περιφέρεια Αττικής, μελέτη ανακατασκευής όλων των ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ και την κατασκευή δύο υπαίθριων γυμναστηρίων στην πόλη, ενώ ταυτόχρονα προωθούμε προς το Υπουργείο Παιδείας επισκευές στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΝΗΑΡ-ΗΣΤ. Αναμένουμε και για τα παραπάνω έργα σύντομα την ανταπόκριση της Περιφέρειας και θα κρατάμε ενήμερο το λαό της πόλης για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018