Ανακοίνωση για την υπογραφή του μνημονίου για το «Υμηττός Trail”

Την Τρίτη 19/5/2020 υπογράφηκε από τον Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, τον Προέδρο του ΣΠΑΥ και Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο, τον Πρόεδρο της Περιπατητικής ομάδας Υμηττού και Αντιδημάρχο Καισαριανής Μάνο Κιτσέλλη, τον Προέδρο της «Μαίναλον Κοινσεπ» Γιάννη Λαγού, τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ανδρέα Μπουντουβή και τον Πρόεδρο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Ισίδωρο Κανέτη, το μνημόνιο συνεργασίας για το “Υμηττός Trail”, τα μονοπάτια του Υμηττού συνολικής απόστασης 110 χλμ.

Στη συνάντηση έδωσε το παρόν ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος ο οποίος τόνισε ότι:

«Η ομορφότερη και αρτιότερη είσοδος για τον Υμηττό είναι από την Καισαριανή. Με το πάρκο του Αη Γιάννη «Ξύλινα», το αναψυκτήριο της Καλοπούλας και την προσθήκη του «ΥμηττόςTrail» η πόλη μας θα αποτελέσει την πρώτη επιλογή για όσους θελήσουν να περπατήσουν τα μονοπάτια.»

Ο Δήμος Καισαριανής εκπονεί σχέδια προσβασιμότητας στον Υμηττό που στηρίζονται στην ηλεκτροκίνηση, προσβλέποντας σε λύσεις φιλικές στο περιβάλλον. Επίσης, με μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων και ενημερώσεων, θα εργαστεί για την εδραίωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των δημοτών του και όχι μόνο.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή παίζουν και οι εθελοντικές ομάδες που θα την στηρίξουν.