Ανακοίνωση Δήμου Καισαριανής


Σχόλια στην ανακοίνωση-επιστολή της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σχετικά με την εκτενή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία περιλάμβανε αιτήματα και υποδείξεις έχουμε να κάνουμε τα παρακάτω σχόλια.

Μας υποδεικνύετε να κάνουμε κέντρο υγείας.

Σας απαντάμε ότι προχωρούμε στη δημιουργία της ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδας Υγείας) με προοπτική να μετεξελιχθεί σε ένα πολυδύναμο κέντρο υγείας. Και εμείς θα το πράξουμε, δεν θα μείνουμε στα λόγια.

Προκύπτει όμως το εύλογο ερώτημα:

Γιατί πέντε χρόνια – η μεγαλύτερη δημαρχιακή θητεία – δεν το κάνατε; Όταν μάλιστα καλέσατε όλες τις παρατάξεις στην αρχή της θητείας σας και μας ανακοινώσατε ότι θα δημιουργήσετε ένα κέντρο υγείας στην Καισαριανή με γιατρούς εθελοντές όλων των ειδικοτήτων ζήτημα που όπως μας είχατε πει ήταν πρώτο στην ατζέντα του προεκλογικού σας προγράμματος;

Μας υποδεικνύετε να χορηγήσουμε σε όλους τους εργαζομένους του Δήμου τα απαραίτητα μέσα προστασίας και να τηρούμε τους κανόνες προστασίας στους χώρους εργασίας.

Σας απαντούμε το αυτονόητο:

Είναι καθημερινό μέλημα μας η προστασία των εργαζομένων και η προμήθεια όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας καθώς και η τήρηση των κανόνων στους χώρους εργασίας, τα οποία και εξυπηρετούνται μετά από μεγάλη προσπάθεια ανεύρεσης και προμήθειας όλων των μέσων.

Τέλος απευθύνετε αίτημα για τη διενέργεια Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Απευθυνθήκαμε, νωρίτερα από το αίτημα σας, στην αρμόδια Διεύθυνση Πληροφορικής και σας μεταφέρουμε αυτολεξεί την απάντηση της στο αίτημα μας:

«Σε απάντηση του αιτήματος σας για χρήση τηλεδιάσκεψης στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι βρισκόμαστε σε διαδικασία διερεύνησης των υλικοτεχνικών προδιαγραφών και των υποδομών που χρειάζονται προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια, την ποιότητα καθώς και το επίπεδο διαδραστικότητας του εγχειρήματος (απρόσκοπτη επικοινωνία, τήρηση πρακτικών, ανταλλαγή αρχείων κ.λπ.)

Θα ενημερωθείτε άμεσα όταν αυτό ολοκληρωθεί.»

Βέβαια προκύπτει το εύλογο ερώτημα προς τη παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον επικεφαλής της Ηλία Σταμέλο:

Πέντε χρόνια γιατί δεν κάνατε τίποτα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών πληροφορικής ώστε να είμαστε σε θέση να κάνουμε τηλεδιασκέψεις;

Αν πάντως χρειαστείτε κάποια άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση θα μας βρείτε στο δημαρχείο και στους δρόμους, όλη τη δημοτική αρχή και τους εθελοντές, που είμαστε καθημερινά στην υπηρεσία των πολιτών.

Μέχρι τότε μείνετε σπίτι κύριε Σταμέλο!