ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Ως Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Καισαριανής καταγγέλλουμε την πολιτική εξάντλησης των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ κρατώντας τους απλήρωτους και ανασφάλιστους από τις αρχές του σχολικού έτους.

Είναι προκλητικό το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που εξασφαλίζονται δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για τους δανειστές, τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο, για τους 13.000 εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων και τις οικογένειές τους δεν βρίσκεται ούτε 1 €  για τη πενιχρή μισθοδοσία τους.

Το ποσό της ετήσιας  επιχορήγησης ανέρχεται για την α’ βαθμια Σχ. Επιτροπή του Δήμου Καισαριανής στις 57.189,80€ και για την β΄βαθμια στις 33.539,58€ και αφορούν στην αμοιβή και ασφάλιση των 12 συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων, 7 στην α’ βαθμια και 5 στην β΄βαθμια.

Από την αρχή της θητείας μας, έχουμε διεκδικήσει με πολύμορφες παρεμβάσεις μας προς τις κυβερνήσεις και τους αρμόδιους Υπουργούς, να μπει τέλος στην εξαθλίωση και την ομηρία τους, να αποκτήσουν μόνιμη και σταθερή εργασία καθώς και να ενταχθούν στα βαριά και ανθυγιεινά χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών για την προμήθεια και απόδοση των ΜΑΠ και του Γάλατος. Αιτήματα δίκαια που εξασφαλίζουν την ίδια τη λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και την ισότιμη αντιμετώπιση των συναδέλφων του με σχέσεις ΙΔΑΧ ή με μόνιμες εργασιακές σχέσεις.

Θα σταθούμε στο πλάι τους για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους όπως κάναμε ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια, πρόσφατα με την απόπειρα μείωσης κατά 10% των αποδοχών τους και την διακοπή της ανανέωσης των συμβάσεών τους  έως και σήμερα που δρομολογείται με απόλυτο τρόπο η αντικατάστασή τους από ΚΟΙΝΣΕΠ και άλλου είδους εργασιακές σχέσεις στη βάση της ανταποδοτικότητας. Σε κάθε περίπτωση αν παραμένουν στην δουλειά τους σήμερα αυτό οφέιλεται στοςυ αγώνες τους και είναι σε αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική και την πρακτική ορισμένων δημοτικών αρχών που επιδιώκουν την ανακύκληση της ανεργίας.