Ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Με το πολύ σοβαρό ζήτημα της μάστιγας των ναρκωτικών και της πάλης εναντίον τους ασχολήθηκε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε ανοιχτή του συνεδρίαση, παρουσία φορέων και κατοίκων της Καισαριανής.

Η διοργάνωση του συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβουλίου ήταν δέσμευση της Δημοτικής Αρχής από το προηγούμενο διάστημα και με αφορμή τα περιστατικά που είχαν σημειωθεί στο Σκοπευτήριο.

Καλεσμένοι στη συνεδρίαση ήταν ο κ. Αχιλλέας Ρούσος από το δίκτυο υπηρεσιών πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ και ο κ. Παναγιώτης Κατιφές από το Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του παραρτήματος Καισαριανής και Βύρωνα του ΕΣΥΝ, εκπαιδευτικοί και διευθυντές από τα σχολεία της πόλης ανάμεσά τους ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Τσάμης, η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου κα. Μυγδάλη, η Διευθύντρια του 1ου Λυκείου κα. Σταμάτη, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου και 7ου Δημοτικού, του συλλόγου γονέων του 1ου Γυμνασίου, του 1ου και 2ου Λυκείου, εκπρόσωποι από την Ένωση Γονέων Καισαριανής, μαθητές από το δεκαπενταμελές του 1ου Γυμνασίου και το ΕΠΑΛ, καθώς και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών στη Ζ’ ΕΛΜΕ. Από τους μαζικούς φορείς της πόλης μας παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από το σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών, τη Δασοπροστασία Καισαριανής, από τον Σύλλογο ΕΒΕ Καισαριανής (ΣΑΕΒΕΚ), από το Σύλλογο Τριτέκνων, από την Κινηματογραφική Λέσχη, Συνταξιουχικά Σωματεία και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Η εισηγητική ομιλία της Αντιδημάρχου Κανέλλας Γεωργοπούλου, οι παρεμβάσεις των προσκεκλημένων φορέων, οι τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων και των φορέων της πόλης ανέδειξαν ζωντανά την έκταση που έχει πάρει σήμερα το συγκεκριμένο φαινόμενο, τις αιτίες που το γεννούν και το διογκώνουν αλλά και τις πρωτοβουλίες που μπορεί να πάρει ο Δήμος ενάντια στα ναρκωτικά.

Απασχόλησε ιδιαίτερα η όξυνση του φαινομένου στους μαθητές και τη νεολαία, τόσο της χρήσης όσο και της ανοχής. Τονίστηκε η σημασία της παρέμβασης και της πρόληψης από τις μικρές ηλικίες, η ανάγκη της συμμετοχής όλων στην καταπολέμησή του μέσα από πρωτοβουλίες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης, με σκοπό να δημιουργούν αγωνιστική στάση ζωής στη νεολαία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα στήριξε το πλαίσιο και τις προτεινόμενες προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για τη διαμόρφωση ενός τριετούς προγράμματος που θα περιλαμβάνει πληθώρα πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων μέσα στους σχολικούς χώρους και εκτός,  την εκπαίδευση των επαγγελματιών που ασχολούνται ή έρχονται σε επαφή με τη νεολαία και των γονέων, την έμπρακτη αλληλεγγύη στα στεγνά προγράμματα, καθώς και τη συνέχιση  των πολιτικών διεκδικήσεων μας  ώστε να προβάλλονται αγωνιστικά πρότυπα στάσης ζωής στους νέους.

Εισηγητική ομιλία της Αντιδημάρχου Κανέλλας Γεωργοπούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ακούστε την εισηγητική ομιλία στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Αντιδήμαρχο κα. Γεωργοπούλου και τον εκπρόσωπο του ΚΕΘΕΑ κ. Αχιλλέα Ρούσσο, καθώς και τις ερωτήσεις που τέθηκαν:

Ακούστε τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων:

Ακούστε την παρέμβαση του εκπροσώπου του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών κ. Παναγιώτη Κατιφέ και τις τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων της Καισαριανής, κατοίκων και Δημοτικών Συμβούλων:

Ακούστε το κλείσιμο του Δημάρχου Ηλία Σταμέλου, του εκπροσώπου του ΚΕΘΕΑ Αχιλλέα Ρούσσου και της Αντιδημάρχου Κανέλλας Γεωργοπούλου: