Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής για τους συμβασιούχους στις υπηρεσίες του Δήμου

Λίγες μέρες μετά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους, το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής στην συνεδρίασή του τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 συζήτησε για τα αποτελέσματα του αγώνα και για την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων με βάση το άρθρο 24 ΤΟΥ ν. 4479/2017.

Ο Δήμαρχος Σταμέλος Ηλίας στην εισηγητική του ομιλία χαιρέτισε τους αγώνες των συμβασιούχων στην καθαριότητα των ΟΤΑ που, από κοινού με το μόνιμο προσωπικό στους Δήμους, για σχεδόν δύο μήνες με πολύμορφες κινητοποιήσεις διατράνωσαν το δίκαιο αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένων χρόνου σε συμβάσεις αορίστου.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι η νομοθετική τροπολογία που ψηφίστηκε σε καμία περίπτωση δεν έρχεται να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη μονιμοποίηση των εργαζόμενων σε τόσο κρίσιμους τομείς για την Τοπική Διοίκηση. Στην ουσία απολύει χιλιάδες εργαζόμενους στους Δήμους, ενώ ανοίγει την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας στους Δήμους. Ταυτόχρονα, δεν προσφέρει καμία εγγύηση ότι οι δήμοι θα κρατήσουν το σύνολο των συμβασιούχων με νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2018.

Επίσης, ανέφερε η τροπολογία αφήνει σειρά ζητημάτων αδιευκρίνιστα και ασαφή όπως το ζήτημα της πληρωμής των εργαζομένων στο μεσοδιάστημα από 7/6/2017 έως και τη σύναψη  των νέων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Ήδη σειρά Δήμων αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους για το διάστημα αυτό, ενώ άλλοι προχωρούν στην απόλυση των συμβασιούχων χωρίς να προχωρούν στη σύναψη νέων συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Υπογράμμισε ότι ως Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε προειδοποιήσει για τα αδιέξοδα που οδηγούσε αυτή η πολιτική και ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πρόδηλες και ακέραιες.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής, και ως συνέχεια της μέχρι τώρα συμπαράστασης στον αγώνα των συμβασιούχων και των δίκαιων αιτημάτων τους, καθώς και στη διαχρονική θέση για μόνιμο προσωπικό στους Δήμους, αιτήθηκε την παραμονή των συμβασιούχων του Δήμου Καισαριανής στην ανταποδοτική υπηρεσία καθαριότητας και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΗΚ).