Δήλωση του Δημάρχου Καισαριανής Ηλία Σταμέλου για το νέο έγκλημα στην Παλαιστίνη

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το νέο αποτρόπαιο έγκλημα εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, με θύματα δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Κι αυτή η επίθεση φέρει την στήριξη των ΗΠΑ, που μόλις τη Δευτέρα μετέφεραν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, πυροδοτώντας με αυτόν τον προκλητικό τρόπο την επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ. Την υπογραφή της όμως στο έγκλημα έχει και η ΕΕ που με τα κράτη-μέλη της συμμετέχει διαχρονικά σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Με περίσσεια υποκρισία από κοντά και η κυβέρνηση εκφράζει τον «αποτροπιασμό» της! Για άλλη όμως μια φορά δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της. Είναι συνένοχος στο έγκλημα, καθώς για λογαριασμό της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας και για τις διεκδικήσεις τους στην περιοχή, από τη μια μεριά συνεργάζεται πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά με κοινές ασκήσεις όλο και πιο στενά με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, και από την άλλη όπου σταθεί και όπου βρεθεί αθωώνει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Η αλληλεγγύη που διαχρονικά εδώ και δεκαετίες έχει δείξει ο Καισαριανιώτικος λαός, συνολικά ο λαός της Ελλάδας, στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού τώρα πρέπει να εκφραστεί πιο έντονα, πιο μαχητικά.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να εφαρμοστεί η απόφαση της Βουλής του Δεκέμβρη 2015, την οποία αρνείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση, και να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια εναντίον των λαών.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό!