Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής: Καταδίκη της νέας εγκληματικής επίθεσης στη Συρία

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η επέμβαση που ξεδιπλώνεται στη Συρία με τις σημερινές επιθέσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, προδιαγράφει ένα νέο γύρο αίματος και βαρβαρότητας και φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου, με θύματα τους λαούς, για να εξυπηρετηθούν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις, δεν έχουν καμία σχέση με τα χοντροκομμένα προσχήματα που επικαλούνται, όπως τόσες φορές στο παρελθόν. Δεν πείθουν κανέναν τα κροκοδείλια δάκρυα των γερακιών του πολέμου για το συριακό λαό, που χωρίς ανάσα εδώ και 7 χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, βιώνοντας την εξαθλίωση, τον ξεριζωμό και το θάνατο.

Πραγματικός στόχος των ιμπεριαλιστών είναι ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών και δρόμων, των σφαιρών επιρροής, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με άλλες ανταγωνιστικές δυνάμεις στην περιοχή.

Η νέα επέμβαση έχει την ανοχή και τη στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Στηρίζεται καθοριστικά και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση.

Ο λαός της χώρας μας και ειδικά ο λαός της Καισαριανής έχει μεγάλη ιστορική εμπειρία από την προώθηση των σχεδίων των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας. Έχει πληρώσει ακριβά στο παρελθόν τη συμμετοχή της Ελλάδας σε «περιπέτειες» για την εξασφάλιση των συμφερόντων της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας. Έχει μακριά αγωνιστική παρακαταθήκη και παράδοση στην πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το σύστημα που τους γεννά.

Η εμπειρία αυτή χρειάζεται να τροφοδοτήσει σήμερα την καταδίκη της νέας επέμβασης στη Συρία και την αλληλεγγύη των λαών, απαιτώντας:

  • Να μην εμπλακεί η Ελλάδα στο νέο έγκλημα, να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα στους ιμπεριαλιστές.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα,
  • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

Η Δημοτική Αρχή της Καισαριανής θεωρεί καθήκον και υποχρέωση της απέναντι στο λαό και την ιστορία του, να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην ανάπτυξη αυτού του αγώνα που θα κριθεί οριστικά από την λαϊκή παρέμβαση και πάλη.

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018