Ενημερωτικό Δελτίο για την πορεία του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Καισαριανής

Στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος προχώρησε σε ενημέρωση για την πορεία του τεχνικού προγράμματος του Δήμου. Είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα σχετική συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών κα. Ερμίνα Κυπριανίδου για τα έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια στο Δήμο μας.

  • Έργο Αποχέτευσης: Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα υποδομής στην Καισαριανή λύνεται το επόμενο διάστημα, αφού ξεκινά η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ακάθαρτων του Δήμου Καισαριανής. Το έργο είναι ύψους 3.250.000€ και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός 15 μηνών. Ο ανάδοχος του έργου θα εγκατασταθεί εντός του μήνα Μαρτίου και θα ξεκινήσει τις εργασίες.

 

  • Ασφαλτοστρώσεις: Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά η δεύτερη φάση ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο, ύψους 400.000€. Εντός του μήνα Μαρτίου δημοπρατείται το έργο και θα αρχίσουν οι εργασίες Oι ασφαλτοστρώσεις θα βελτιώσουν τις κυκλοφοριακές συνθήκες και την ασφαλέστερη κίνηση οδηγών και πεζών.

 

  • Μελέτες για την ανάδειξη του Σκοπευτηρίου: Προεξέχουσα θέση έχει το έργο για την ανάδειξη και αξιοποίηση του ιστορικού χώρου του πάρκου Σκοπευτηρίου. Οι μελέτες (ύψους 190.000€) είναι έτοιμες και θα δημοπρατηθούν μέσα στο μήνα Μάρτιο. Πρόκειται για εννιά μελέτες που αφορούν εκτεταμένες και ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλη την έκταση του ιστορικού χώρου του «Πάρκου Ελευθερίας» για να διαμορφωθεί σε ένα χώρο όπου η ιστορική μνήμη θα συναντάται με τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας για μάθηση, άθληση, αναψυχή.

 

  • Παρεμβάσεις στα σχολεία της πόλης: Ύστερα από την έναρξη υλοποίησης του έργου «Αναβάθμιση Σχολικών Συγκροτημάτων του Δήμου Καισαριανής» από την ΚΤΥΠ που εξασφαλίστηκε με την διεκδίκηση για τρία χρόνια του Δήμου και των φορέων της πόλης, προχωράμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις και στους αύλειους χώρους των σχολείων. Το έργο ύψους 200.000€ θα εκτελεστεί εντός του 2018, καθώς βρισκόμαστε στην φάση της προγραμματικής σύμβασης. Με αυτά τα δύο μεγάλα έργα, αλλά και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που ετησίως πραγματοποιούνται στα σχολεία μας, δίνουμε απάντηση σε σειρά σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στις σχολικές υποδομές και ύστερα από σχεδόν μια 20ετία που δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες παρεμβάσεις, ώστε οι μαθητές της πόλης μας να  μπορούν να στεγάζονται σε πιο ασφαλή και σύγχρονα σχολεία.

 

  • Επεμβάσεις στο Δημοτικό Στάδιο: Άμεσα υπογράφεται η προγραμματική σύμβαση για το έργο των επεμβάσεων αποκατάστασης ασφάλειας αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου «Μ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ» προϋπολογισμού 140.000€. Το έργο θα εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις του γηπέδου και θα επιτρέψει την παραπέρα αξιοποίηση του για περισσότερες κατηγορίες αθλημάτων.

 

  • Αθλητικές υποδομές του Δήμου: Έχει συμφωνηθεί η επισκευή εφτά ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, για τη διαμόρφωσή τους σε ασφαλείς χώρους άθλησης των κατοίκων της πόλης μας και ήδη έχει υποβληθεί σχετική μελέτη.

 

  • Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας: Βρίσκεται στο στάδιο της σύναψης προγραμματικής σύμβασης με συνολικό προϋπολογισμό 2.100.000€. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2018. Η κατασκευή του θα δώσει νέες δυνατότητες για την φροντίδα της τρίτης ηλικίας και θα προστεθεί στο ήδη σημαντικό έργο που προσφέρουν τα ΚΑΠΗ της πόλης μας.

 

  • Παιδικές χαρές: Πρόβλεψη στο τεχνικό πρόγραμμα έχει γίνει και για τις παιδικές χαρές της Καισαριανής. Μέσα στο 2018 στόχος είναι να προχωρήσουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στις υπόλοιπες παιδικές χαρές του Δήμου προϋπολογισμού 250.000€, ώστε εντός του έτους να έχουν αναβαθμιστεί και πιστοποιηθεί το σύνολο των παιδότοπων της Καισαριανής

 

  • Ταυτόχρονα, προχωρούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την ανακατασκευή της οδού Γρηγορίου Θεολόγου. Πρόκειται για αντιπλημμυρικές εργασίες που θα δώσουν λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής. Επίσης, εντός του έτους, στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και η υλοποίηση εργασιών βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο επίμαχο σημείο της οδού  Καραμολέγκου, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Ο Δήμαρχος στην ενημέρωση αναφέρθηκε και σε δύο άλλα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος I και  II» του Υπουργείου Εσωτερικών. Το πρώτο αφορά την επιχορήγηση του Δήμου για προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο Δήμος θα υποβάλει αίτημα για ένταξη στο πρόγραμμα, του οποίου η χρηματοδότηση θα φθάσει στις 115.000€.  Το δεύτερο αφορά χρηματοδότηση για εργασίες συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων. Θα κατατεθεί αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα στη βάση της συνολικής προσπάθειας που γίνεται για αναβάθμιση των σχολικών υποδομών.

Η Δημοτική Αρχή, όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος, συνεχίζει να διεκδικεί όλα όσα δικαιούται ο λαός της Καισαριανής, χωρίς να κάνει βήμα πίσω. Μόνο με αγώνες και διεκδίκηση μπορείς τελικά να έχεις αποτέλεσμα και στον τομέα των τεχνικών έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ξεπερνιούνται εμπόδια στην προώθησή τους και θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερη για να πραγματοποιηθούν. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να παλεύουμε καθημερινά για να προχωρήσουν τα έργα που έχει ανάγκη η πόλη μας.

 

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018