Θεατρική Ομάδα Εφήβων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Καισαριανής: «Οι ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 η Θεατρική Ομάδα Εφήβων του Δήμου Καισαριανής παρουσίασε την κωμωδία «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ» του Νηλ Σάιμον σε σκηνοθεσία της  Βίβιαν Σιμάτου. Όλοι όσοι παρακολούθησαν την παράσταση είχαν την χαρά να δουν μια άρτια θεατρική πράξη, δουλεμένη με πολύ μεράκι. Ήταν το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που κατέβαλαν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν το προηγούμενο διάστημα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο δάσκαλος Λέων Τολτσίνκυ μένει άφωνος, όταν διορίζεται σε ένα χωριό της Ουκρανίας, το Κουλιέντσικοφ και διαπιστώνει πως όλοι οι κάτοικοί του είναι ηλίθιοι, ακόμα κι οι πιο μορφωμένοι. Το χωριό βαραίνει επί 200 χρόνια η κατάρα της απόλυτης ηλιθιότητας και καθήκον του δασκάλου είναι να σπάσει αυτήν την κατάρα. Εάν μέσα σε 24 ώρες δεν το καταφέρει, θα γίνει κι αυτός ηλίθιος. Στο μεταξύ ερωτεύεται και όλα παίρνουν άλλη τροπή. Θα καταφέρει τελικά τον σκοπό του, ή θα τον παρασύρει «η ηλιθιότητα»; Ποιο είναι το πραγματικό εμπόδιο για να τον πετύχει;

Ο Νηλ Σάιμον, που θεωρείται ο συγγραφέας με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο Μπρόντγουεη, σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα σε αυτήν την κωμωδία, που παίζεται για χρόνια με τεράστια επιτυχία σε όλον τον κόσμο.