Καλαντίσματα στις γειτονιές

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος μας αφιερωμένες στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με την κεντρική επωνυμία «Καλαντίσματα στις γειτονιές»

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 9/12 με το καθιερωμένο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης μας Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή.

Μικροί και μεγάλοι μαθητές του Πολιτιστικού Κέντρου μαζί με τις δασκάλες τους Χρυσούλα Λάζου και Ευγενία Σουμελίδου, χτυπώντας μελωδικά τα κρουστά τους, περπάτησαν τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε γειτονιές της πόλης μας και κατέληξαν στην πλατεία όπου έκαναν μια εντυπωσιακή παρουσία αποδίδοντας γιορτινά κάλαντα. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα της εκδήλωσης με την “εντολή” να ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα κοσμεί την πλατεία καθόλη τη διάρκεια των γιορτών.

Την εκδήλωση κορύφωσε  με την άρτια παρουσία της η χορωδία των εργαζομένων στη ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ που τραγούδησε γιορτινά τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο, υπό τη διεύθυνση του  Κωστή Κωνσταντάρα, στο πιάνο ο Μάριος Καζάς.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και την Κυριακή 10/12 στις εργατικές κατοικίες στο πάρκο Αλεξάνδρου, όπου συμμετείχαν η χορωδία και το χορευτικό του Β’ ΚΑΠΗ καθώς και η ορχήστρα τζαζ του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Αλίμου υπό τη διεύθυνση των Δημήτρη Θεοχάρη και Κώστα Γιαξόγλου, παρουσιάζοντας ένα πανέμορφο μουσικό ρεπερτόριο.

Οι παρευρισκόμενοι σε όλες τις εκδηλώσεις είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γιορτινά κεράσματα που προσέφεραν ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής και ο Μικρασιατικός Σύλλογος καθώς και καταστήματα της πόλης μας.

Τα «Καλαντίσματα στις γειτονιές» συνεχίζονται και σήμερα Δευτέρα 11/12 στις 17.00 στην ανακαινισμένη παιδική χαρά της 2ας Μαΐου όπου θα πραγματοποιηθούν Χριστουγεννιάτικες δράσεις για μικρούς και μεγάλους και με το μουσικό παρόν να δίνει η χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Βρυζάκη. Την έναρξη της εκδήλωσης θα κάνουν η χορωδία και το χορευτικό του Α’ ΚΑΠΗ.

 

Οι επόμενες γιορτινές εκδηλώσεις, αναλυτικά:

Κυριακή  17/12 – 18.30 – Δημαρχείο: Μελωδίες και τραγούδια από τα τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου μας.

Πέμπτη 21/12 – 19.30 – Δημαρχείο: Μαθαίνουμε τα Μικρασιάτικα Κάλαντα από το Μικρασιατικό Σύλλογο Καισαριανής.

Παραμύθια στα Ξύλινα «Ενάντια σε δύσκολους καιρούς» από τους Δ. Προύσαλη και Φ. Πλακιά  την Τετάρτη 27/12 – 17.00  για μικρούς &  Παρασκευή