Καλοκαιρινή απασχόληση 2017

Για άλλη μια χρονιά, έφθασε στο τέλος του το καλοκαιρινό camp του Δήμου μας

Και φέτος θελήσαμε να προσφέρουμε δημιουργική απασχόληση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών στους μικρούς μας φίλους που δεν μπορούν να φύγουν από την πόλη. Με ακόμα πιο εμπλουτισμένο πρόγραμμα σε δραστηριότητες τα παιδιά καλλιεργήθηκαν πνευματικά, σωματικά αλλά και αισθητικά.

Κατά τη διάρκεια και των δύο περιόδων του καλοκαιρινού camp, με οδηγό μας την ανάγκη των παιδιών για ξεγνοιασιά, παιχνίδι αλλά και μάθηση,  οι μικροί μας φίλοι έπαιξαν με το χρώμα, έμαθαν για  τη φύση και έφτιαξαν τα δικά τους αυτοσχέδια γλαστράκια. Ήρθαν πιο κοντά με το βιβλίο, κάνοντάς το συστατικό μέρος των δραστηριοτήτων τους. Δοκίμασαν πληθώρα αθλημάτων ομαδικών και ατομικών, ενώ για πρώτη φορά γνώρισαν μέσα από επιδείξεις το άθλημα της ελληνορωμαϊκής και της τοξοβολίας.

Καλλιέργησαν την αισθητική τους μέσα από τη μουσική, τις κατασκευές και το θεατρικό παιχνίδι. Έπαιξαν και έμαθαν σκάκι. Ανακάλυψαν την ιστορία της μουσικής και εκπαιδεύτηκαν με την επίσκεψή τους στην Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής στους κανόνες προστασίας του Δάσους.

Όλα αυτά με κεντρικό τίτλο του φετινού camp το  «Γεια σου φίλε». Με αυτό το θέμα οι δραστηριότητες που πραγματοποίησαν τα παιδιά αναδείκνυαν τη συναδέλφωση των λαών, τη φιλία με όλα τα παιδιά του κόσμου. Τα παιδιά έμαθαν μέσα από τις δραστηριότητες που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί ότι τα παιδιά δε διαφέρουν μεταξύ τους και αυτό που θέλουν είναι αγάπη, φίλους και έναν ειρηνικό κόσμο.

Για την επιτυχία του camp θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους πάνω από 30 εργαζόμενους τόσο των αθλητικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όσο και τους φύλακες, τις καθαρίστριες, τους συνοδούς και τη νοσοκόμο που για άλλη μια φορά ήταν το στήριγμα, η ψυχή του camp. Και βέβαια δεν μπορούμε  να μην ευχαριστήσουμε τους εργάτες του Δήμου που δούλεψαν πυρετωδώς για την προετοιμασία του Δημοτικού Γηπέδου «Μ. Κρητικόπουλος», που για τρίτη χρονιά φιλοξένησε το σύνολο των δραστηριοτήτων.

Σας ευχαριστούμε όλους που και φέτος συμμετείχατε στο πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης του Δήμου Καισαριανής. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας τον Σεπτέμβριο στις δραστηριότητες του Πολιτιστικού μας Κέντρου και στις αθλητικές δράσεις του Δήμου μας.

Ευχόμαστε σε όλους ένα όμορφο υπόλοιπο καλοκαιριού!