Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση Δήμου Καισαριανής

Με ακόμα πιο εμπλουτισμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται και φέτος το Καλοκαιρινό Camp του Δήμου μας για τους μικρούς μας φίλους.

Από το πρωί τα παιδιά φθάνοντας στο Δημοτικό Στάδιο «Μ. Κρητικόπουλος», στις εγκαταστάσεις του οποίου πραγματοποιείται το Camp για τρίτη χρονιά, ξεκινούν ένα παιδαγωγικό πρόγραμμα πλούσιο σε δραστηριότητες που σκοπό έχουν να καλλιεργήσουν το παιδί σωματικά, πνευματικά αλλά και αισθητικά. Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο με βάση την ηλικία των παιδιών και την ανάπτυξή τους.

Καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τα παιδιά αθλούνται με ποδόσφαιρο, βόλεϊ, γυμναστική ενώ μέσα από χορό και κινήσεις συνοδεία μουσικής, μαθαίνουν κινησιολογία.  Καλλιεργούνται αισθητικά με τη χορωδία, τη δραστηριότητα των κατασκευών, τη μουσική αγωγή και το θέατρο. Μαθαίνουν να αγαπούν την γνώση και το βιβλίο με τη δραστηριότητα της φιλαναγνωσίας. Επίσης, μαθαίνουν σκάκι στον χώρο που έχει διαμορφωθεί  ως επιδαπέδιο σκάκι.

Φέτος, τα παιδιά γνώρισαν μέσα από αντίστοιχες επιδείξεις και νέα αθλήματα. Την Τετάρτη 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε επίδειξη ελληνορωμαϊκής από το Σύλλογο του Παναθηναϊκού. Η προπονήτρια κα.  Λία Νικολάου παρουσίασε το άθλημα και την ιστορία του, που φθάνει πολύ πίσω, στην Αρχαία Ελλάδα. Εξήγησε ότι ως άθλημα από την αρχαιότητα έως και σήμερα υπερασπίζεται την ειρήνη καθώς στρέφεται ενάντια στα όπλα και την χρήση τους. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι οι κανόνες προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι. Ενδεικτικό ότι οι συναθλητές στο τέλος του αγώνα αγκαλιάζονται, ανεξαρτήτως νικητή, ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στην προσπάθεια που και οι δύο κατέβαλαν, ενώ το κοινό χειροκροτεί και τους δυο. Οι μικροί μας φίλοι αφού παρακολούθησαν αθλητές να παρουσιάζουν ασκήσεις της ελληνορωμαϊκής, όσοι το επιθυμούσαν, δοκίμασαν και οι ίδιοι τις βασικές λαβές.

Επίσης, γνώρισαν την τοξοβολία με την παρουσίαση που έκανε ο ΓΣ Καισαριανής. Για τρεις ημέρες, από την Τρίτη 4 έως και την Πέμπτη 6 Ιουλίου τα παιδιά γνώρισαν το άθλημα, καθοδηγήθηκαν από τον προπονητή στις βασικές αρχές του και δοκίμασαν τα ίδια να ρίξουν με τον ειδικό εξοπλισμό στον χώρο που είχε διαμορφωθεί με στόχο και μπαλόνια.

Κατά τη διάρκεια της Α’ περιόδου οι μαθητές επισκέφτηκαν την Εθελοντική Δασοπροστασία Καισαριανής και συνομίλησαν με τους εθελοντές για την προσφορά της Ομάδας στην προστασία του Υμηττού, την αξία να βοηθάμε όλοι για να παραμένει το βουνό μας πράσινο, αλλά και συνολικά για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.  Περιηγήθηκαν στο Κέντρο, είδαν τον εξοπλισμό και τα πυροσβεστικά οχήματα της ΕΔΔΚ και προσέφεραν ζωγραφιές και κατασκευές που έφτιαξαν με θέμα το δάσος. Οι μαθητές αφιέρωσαν και ένα τραγούδι στην Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου μας:

Υπάρχουν χέρια που φυτεύουν ένα δέντρο
και άλλα χέρια που του βάζουνε φωτιά
υπάρχουν χέρια που τους ρίχνουνε νερό
σίγουρα θα 'χεις συναντήσει δυο χέρια σαν κι αυτά.

Επίσης, συμμετείχαν σε δραστηριότητα κηπουρικής, φυτεύοντας  μικρά αυτοσχέδια γλαστράκια που στη συνέχεια πήραν μαζί τους στο σπίτι τους.

Δόθηκε επίσης,  η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί σωματομέτρηση, σε όσα παιδιά οι γονείς τους το επιθυμούσαν, από το εξειδικευμένο προσωπικό που βρίσκεται στο camp.

Συνεχίζουμε με την ίδια υπευθυνότητα, μεράκι και αγάπη και στη δεύτερη περίοδο που άρχισε σήμερα 10 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή  28/7/2017.