Καταγγελία του Δημάρχου Καισαριανής Ηλία Σταμέλου για τον εμπαιγμό του Υπουργείου Παιδείας στα δίκαια αιτήματα των γονιών του 2ου – 6ου Νηπιαγωγείου Καισαριανής

                Ως Δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΗΑΡ-ΗΣΤ (Π.Π.Δ.Γ. ΝΗΑΡ-ΗΣΤ) καταδικάζω την προσβλητική συμπεριφορά συμβούλων του Υπουργού Παιδείας σε εκπροσώπους γονέων, που απευθύνθηκαν σε αυτό ανησυχώντας για τα πολλαπλά ατυχήματα των νηπίων παιδιών τους στον προαύλιο χώρο του 2ΟΥ – 6ου νηπιαγωγείου που λειτουργεί  υπό την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 23/11/2018, εκπρόσωποι των γονιών του 6ου – 2ου νηπιαγωγείου έφτασαν στην πόρτα του υπουργού  για να μάθουν τι γίνεται με το απαιτούμενο έργο ανάπλασης της αυλής.  Το ραντεβού ορίστηκε έπειτα από αίτημα των γονιών και του Διοικητικού Συμβούλιου του Π.Π.Δ.Γ. ΝΗΑΡ-ΗΣΤ, στο οποίο προεδρεύω, για έκτακτη άμεση χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου εντός των Χριστουγέννων το οποίο έμενε στάσιμο στο γραφείο του Υπουργού. Τους γονείς συνόδευε η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος.

Αφού περιηγήθηκαν από όροφο σε όροφο, χλευάστηκαν και εκδιώχθηκαν από το γραφείο του οικονομικού συμβούλου του Υπουργού,  τελικά ενημερώθηκαν ότι όλα όσα είχαν κατά καιρούς δηλώσει στελέχη του Υπουργείου ήταν ψέματα. Το αίτημα είχε μείνει σε κάποια συρτάρια… και κανείς δεν ήταν υπεύθυνος και υποχρεωμένος να τους απαντήσει. Κάτω από την επιμονή των γονιών αποσπάστηκε μια νέα υπόσχεση από τους νομικούς συμβούλους του Υπουργού αυτή τη φορά, ότι θα δοθεί … κάποια … απάντηση την ερχόμενη Τετάρτη.

                Είναι γνωστή η τακτική του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ για υποσχετικές  χωρίς αντίκρισμα στα φλέγοντα ζητήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως αυτά εκδηλώνονται και στον Δήμο μας.  Είναι η επιβεβαίωση μιας πολιτικής η οποία θέτει τις ανάγκες του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης στον Προκρούστη των μνημονίων και των δανειστών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρέλευση 2 χρόνων από την υπόσχεση για προμήθεια ειδικού εκπαιδευτικού εξοπλισμού για τα παιδιά του ιστορικού πρώτου ειδικού σχολείου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», η περικοπή 140 εκ.€ από την σχολική στέγη και ενώ έχει εξαγγελθεί η υποχρεωτικότητα της 2χρονης προσχολικής αγωγής κ.ά. Η κατάσταση, δε, του ίδιου του Γυμναστηρίου που ανήκει στο Υπουργείο είναι απογοητευτική. Με κουρεμένο προϋπολογισμό, με άκρως επικίνδυνα σημεία εντός των αθλητικών και βοηθητικών χώρων, και πρόσφατα χωρίς προσωπικό (ανακλήθηκαν με υπουργική εντολή όλοι οι γυμναστές αφήνοντας έωλα όλα τα αθλητικά  τα προγράμματα).

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να υλοποιήσει άμεσα τις κατεπείγουσες ανάγκες του ιστορικού αυτού χώρου.

  • Να εκταμιεύσει την έκτακτη επιχορήγηση για την επισκευή εντός των Χριστουγέννων του αύλειου χώρου όπου στεγάζονται περίπου 80 νήπια.
  • Να προχωρήσει στην επισκευή του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΗΑΡ-ΗΣΤ (Π.Π.Δ.Γ. ΝΗΑΡ-ΗΣΤ) για την αποκατάσταση της υγιεινής και ασφάλειας των αθλητικών και βοηθητικών χώρων τα οποία έχει υποδείξει από το 2016 η ίδια η Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου, δεδομένου ότι σ’ αυτό αθλούνται καθημερινά εκατοντάδες παιδιά της πόλης κατά τις απογευματινές ώρες, αλλά και χιλιάδες μαθητές από την Α’ Αθήνας σε σχετικό αθλητικό πρόγραμμα του Υπουργείου.
  • Να στελεχώσει με μόνιμους γυμναστές όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων το γήπεδο, προκειμένου να αποκαταστήσει τον κοινωνικό χαρακτήρα που πρέπει να επιτελέσει με βάση τόσο το κληροδότημα όσο και τη σύγχρονη – καθολική ανάγκη για μαζικό αθλητισμό. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα το Υπουργείο ανακάλεσε όλους τους αποσπασμένους γυμναστές από το γήπεδο χωρίς καμία προειδοποίηση αφήνοντας όλα τα αθλητικά προγράμματα έωλα.

 

Θα στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες των γονιών στα δίκαια αιτήματά τους  και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δωρεάν σύγχρονη άθληση που μπορεί να παρέχει το ιστορικό αυτό γήπεδο που φτιάχτηκε για να ανακουφίζει τους αδύναμους και κατατρεγμένους.