Κλήδονας 2017

Ολοκληρώθηκε η αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα την Παρασκευή 23 Ιουνίου με το άναμα της φωτιάς.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και φέτος το έθιμο που διοργανώνουν το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Καισαριανής μαζί με τον Μικρασιατικό Σύλλογο Καισαριανής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας, η Περιφερειακή Σύμβουλος  Αττικής Άννα Βασιλάκη, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καισαριανής, ο επικεφαλής της παράταξης “Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής” Γεώργιος Κοντόσταυλος, ο επικεφαλής της παράταξης “Καισαριανή Δημιουργία” Αντώνης Καμπάκας, καθώς και πλήθος Δημοτικών Συμβούλων.

Επίσης, παραβρέθηκαν φορείς της πόλης μας, εκπρόσωπος της ΟΠΣΕ καθώς και εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων.

Για το έθιμο του Κλήδονα και την σημασία που έχει για το λαό η αναβίωσή του μίλησαν η πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής Στέλλα Σαρρηπαναγιώτου καθώς και ο πρόεδρος του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Καισαριανής Κώστας Γαβριλάκης.

Με σημείο συνάντησης το χώρο μπροστά από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης,  η θεατρική ομάδα του Μικρασιατικού Συλλόγου “άνοιξε τον Κλήδονα με τ’ Αγιαννιού την χάρη” με τα περιπαιχτικά στιχάκια.  Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος άναψε τη φωτιά και οι παραβρισκόμενοι όλων των ηλικιών ξεκίνησαν να πηδούν από πάνω της.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με τραγούδια και χορούς που είχαν επιμεληθεί οι ομάδες του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής με το μουσικό συγκρότημα “Δήθεν”.