Μήνυμα Δημάρχου Καισαριανής για την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών εξετάσεων 2018

Με την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θέλω να συγχαρώ και να ευχηθώ καλή σταδιοδρομία σε όλους τους μαθητές που πέτυχαν το στόχο τους.

Δώσατε εσείς και η οικογένειά σας μια μάχη, που δεν ήταν εύκολη, και βγήκατε νικητές!

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά στη ζωή σας. Στο δρόμο που ανοίγεται μπροστά σας, αδράξτε κάθε όμορφη στιγμή και παλέψτε ενάντια στα εμπόδια που θα συναντήσετε.  Τις δυσκολίες να τις αντιμετωπίσετε με ψηλά το κεφάλι, χωρίς μοιρολατρία και συμβιβασμό, όπως ταιριάζει σε κάθε νέο που κράτα σφιχτά στα χέρια του τη ζωή και το μέλλον του. Διεκδικήστε μέσα από τον οργανωμένο αγώνα τις σπουδές και το μέλλον που αξίζει στη νέα γενιά.

Με αγάπη και αφοσίωση να ερευνήσετε το επιστημονικό σας αντικείμενο, να διαβάσετε και να μάθετε, με στόχο τον πιο ωραίο και πανανθρώπινο σκοπό που μπορεί να υπηρετήσει ένας επιστήμονας: να θέσετε την επιστήμη σας στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του.

Όσοι από εσάς δεν καταφέρατε φέτος να εισαχθείτε ή διαλέξατε άλλη σταδιοδρομία, να γνωρίζετε ότι και για εσάς ανοίγετε ένας νέος δρόμος μπροστά σας. Όποια επιλογή και αν κάνετε, ο μόνος ελπιδοφόρος και γεμάτος νίκες δρόμος είναι αυτός του αγώνα. Αψηφήστε όσους σας λένε ότι δεν μπορείτε να ζήσετε καλύτερες μέρες και δείξτε με την ορμή και την ελπίδα που φέρνει η νέα γενιά ότι η ζωή μπορεί να αλλάζει προς το καλύτερο.

Γιατί -και κλείνοντας- όπως λέει ο ποιητής: «Τις πιο όμορφες μέρες μας
δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα».

Καλή αρχή στο νέο σας ξεκίνημα!

Ο Δήμαρχος Καισαριανής

Ηλίας Σταμέλος