Μήνυμα Δημάρχου Καισαριανής για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς,

Θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά, κάθε πρόοδο και επιτυχία.

Να είναι η νέα σχολική χρονιά γεμάτη εμπειρίες και γνώση για τα παιδιά  μας, που θα τα φέρουν πιο κοντά στα όνειρα και τους στόχους τους. Η αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση των εκπαιδευτικών και των γονιών θα είναι δεδομένη.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το κουδούνι βρίσκει τα σχολεία με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, σε υλικοτεχνική υποδομή και εποπτικά μέσα. Ο γονιός αγωνιά αν θα μπορεί να καλύψει τις οικογενειακές ανάγκες. Μέσα σ’ όλα αυτά οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το Νέο Λύκειο έρχονται να προσθέσουν καινούρια εμπόδια στους μαθητές, αφού μετατρέπουν το Λύκειο σε ένα ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο.

Τα σχολεία της Καισαριανής, προφανώς δεν αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα. Γι’ αυτό εδώ και τρία χρόνια, δίνοντας μαζί τη μάχη για ασφαλή και σύγχρονα σχολεία καταφέραμε να εγκριθεί από την ΚΤ.ΥΠ Α.Ε. κονδύλι ύψους 734.000€  για τις επισκευές στα σχολεία της πόλης μας. Οι συνεχόμενες όμως καθυστερήσεις από την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. δεν έχουν επιτρέψει την εκκίνηση των εργασιών μέχρι σήμερα. Ο κοινός μας αγώνας είναι αυτός που θα εξασφαλίσει την υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου. Είμαστε όλοι αποφασισμένοι και δε θα σταματήσουμε μέχρις ότου πάρει η πόλη αυτά που δικαιούται.

Αγαπητοί μαθητές,

Στη ζωή σας τα προβλήματα ούτε λίγα θα είναι, ούτε αμελητέα. Να τα αντιμετωπίζετε με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει αρκεί να το πιστέψουμε και να δουλέψουμε όλοι γι’ αυτό. Η ίδια η μόρφωση είναι ένα όμορφο ταξίδι για την κατάκτηση της ίδιας της ζωής. Αρκεί να ακολουθήσετε τον δρόμο που αρμόζει στους νέους ανθρώπους, σε εσάς που το μέλλον ανοίγεται μπροστά σας: τον δρόμο του αγώνα. Ενός αγώνα συνεχούς, αδιάκοπου, με προσανατολισμό και πείσμα.

Τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή μας. Όλα κατακτώνται με αγώνα!

Καλή αγωνιστική σχολική χρονιά!

 

Ο Δήμαρχος Καισαριανής

Ηλίας Σταμέλος