Μήνυμα του Δημάρχου Καισαριανής Ηλία Σταμέλου για τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

44 χρόνια μετά, ο ηρωικός ξεσηκωμός του λαού μας στο Πολυτεχνείο συνεχίζει να μας διδάσκει για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. Συνεχίζει να εμπνέει όλες τις γενιές για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, όλα όσα δικαιούνται.

Η πείρα και τα συμπεράσματα του Πολυτεχνείου είναι πολύτιμος οδηγός. Ειδικά σήμερα που η επίθεση εναντίον του λαού συνεχίζεται με σφοδρότητα, σήμερα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει τον θαυμασμό της απέναντι σε κάθε μεγάλο ιμπεριαλιστικό κέντρο, που προσκυνά τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, με την πρόσφατη επίσκεψη του Τσίπρα στον Τραμπ.

Στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας η κυβέρνηση προχωρά στην αναβάθμιση της αμερικάνικης βάσης στη Σούδα, συγκαλύπτει τα σχέδια αξιοποίησης της βάσης του Άραξου για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων, φορτώνει στις πλάτες του λαού 2,4 δισ. δολάρια για την αναβάθμιση των “F-16”. Εξακολουθεί να εμπλέκει το λαό μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή φθάνοντας στο σημείο να υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ μας προστατεύει.

Το ίδιο όμως το Πολυτεχνείο αποκαλύπτει τι σημαίνει ΝΑΤΟ, τι σημαίνει ιμπεριαλισμός. Το σύνθημα «Έξω οι ΗΠΑ» «Έξω το ΝΑΤΟ» στις πύλες του Πολυτεχνείου, μαζί με το σύνθημα «ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και «Κάτω η Χούντα», θα αποκαλύπτουν πάντα τους υπεύθυνους,  θα στοιχειώνουν μια ζωή τους εκμεταλλευτές και τις κυβερνήσεις τους, θα φωτίζουν το δρόμο μας, θα διαπαιδαγωγούν  τη νεολαία.

Κάθε χρόνο η μεγαλειώδης πορεία μέχρι την Αμερικάνικη Πρεσβεία θα βροντοφωνάζει σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους ότι ο λαός συνεχίζει και αγωνίζεται, κόντρα σε παλιούς και νέους δυνάστες. Ότι, όπως και τότε έτσι και τώρα, ενωμένος και αποφασισμένος κόντρα στη λογική του μικρότερου κακού, μπορεί να ανατρέψει κάθε δυσκολία, όσο ανυπέρβλητη κι αν φαντάζει. Μπορεί να αντισταθεί στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στην πιο αντιδραστική πολιτική.

Καλούμε το λαό της Καισαριανής, όπως κάνει κάθε χρόνο, να συμμετέχει μαζικά στις εκδηλώσεις προς τιμήν της 44ης επετείου του Πολυτεχνείου, με κορύφωση τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.