Μαθητές 1ου ΓΕΛ Καισαριανής: Ένα γράμμα στην Άχεντ Ταμίμι

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 7/5/2018 το πρωί, επίσκεψη των τμημάτων Β3 και Α2 του 1ου ΓΕΛ Καισαριανής, στην Παλαιστινιακή Πρεσβεία, για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας «Αγωνιστικές κινητοποιήσεις εφήβων-μαθητών» και της δράσης «Ελιά: Σύμβολο ειρήνης». Την ερευνητική εργασία επιμελούνται οι εκπαιδευτικοί Γιάννης Μοσχονάς και Γιώργος Λιαράκος.

Οι 40 περίπου μαθητές ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τους λόγους σύλληψης της συνομήλικής τους ΑΧΕΝΤ ΤΑΜΙΜΙ και μέσω της δικής της αγωνιστικής στάσης,  γνώρισαν τον αγώνα που δίνουν οι Παλαιστίνιοι για ελεύθερη πατρίδα εδώ και σχεδόν 70 χρόνια.

Για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους έστειλαν ένα γράμμα συμπαράστασης στην νεαρή αγωνίστρια που βρίσκεται στις φυλακές από το Δεκέμβρη του 2017 και φύτεψαν στην αυλή της πρεσβείας μια ελιά, για να συμβολίσουν την ειρήνη και τη φιλία των λαών.

Την πρωτοβουλία αυτή στήριξαν με την παρουσία τους ο σύλλογος γονέων του 1ου Λυκείου, η γραμματέας της Ζ’ ΕΛΜΕ και η Αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Καισαριανής.

Ο πρέσβης ευχαρίστησε τους μαθητές για την πρωτοβουλία αυτή και εξήγησε πόσο σημαντική είναι για τον παλαιστινιακό λαό.

Οι μαθητές θα συνεχίσουν παρόμοιες ενέργειες και στο επόμενο διάστημα.

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΧΕΝΤ ΤΑΜΙΜΙ