ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς,

Δεχτείτε τις καλύτερες ευχές μας για καλή σχολική χρονιά, οικογενειακή και προσωπική πρόοδο. Και αυτή η νέα σχολική χρονιά να δώσει εμπειρίες και γνώση στα παιδιά  μας, να τα φέρει πιο κοντά στα όνειρα και τους στόχους τους, με την αμέριστη βοήθεια που πρέπει όλοι να τους προσφέρουμε.

Tα μαθήματα θα ξεκινήσουν, για μια ακόμα χρονιά, με τη σχολική κοινότητα να μετράει τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, τους γονιούς να αγωνιούν για το μεροκάματο. Αποτέλεσμα μιας πολιτικής που η Ιθάκη είναι για λίγους και εκλεκτούς και για τους πολλούς μόνο οι συμπληγάδες.

Τα σχολεία της Καισαριανής δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Ως δημοτική αρχή, όμως, μπορούμε να κοιτάμε κατάματα γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς γιατί η εκπαίδευση, η αγωγή και η ψυχαγωγία της νέα γενιά, ήταν και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Δεν περνάνε όλα από τα δικά μας χέρια, όμως εδώ και τέσσερα χρόνια, κάθε μέρα δίνουμε μάχη με την Περιφέρεια Αττικής, την ΚΤ.ΥΠ Α.Ε., τα υπουργεία και τα εμπόδια που μπαίνουν για να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα κονδύλια για σοβαρές επισκευές στα σχολεία της πόλης μας. Κανείς δε μας χάρισε τα έργα συνολικής αξίας περίπου 1 εκ. € που αλλάζουν την όψη των σχολείων και εξασφαλίζουν μεταξύ άλλων υγιεινή, ασφάλεια, πολλαπλή αξιοποίηση των αύλειων χώρων και προσβασιμότητα για τα ΑμεΑ. Ήταν ανάγκη, έγινε διεκδίκηση και τώρα βγαίνουμε νικητές από αυτή τη μάχη. Τα προβλήματα όμως δεν τέλειωσαν, γι’ αυτό ακολουθούν πολλές νέες μάχες.

Αγαπητοί μαθητές, εσείς που δώσατε εξετάσεις για την τριτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση,

ανεξάρτητα των επιδόσεων σας στις Πανελλαδικές εξετάσεις πρέπει να ξέρετε ότι η ζωή είναι πολύ γενναιόδωρη. Βέβαια και τα προβλήματα ούτε λίγα θα είναι, ούτε αμελητέα. Οι αυταπάτες και οι ψεύτικοι παράδεισοι θα σας προσφερθούν απλόχερα. Εσείς κρατήστε σταθερά το τιμόνι της ζωής με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, γιατί η κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Η ίδια η μάθηση είναι το ταξίδι για την κατάκτηση της ζωής. Αρκεί να ακολουθήσετε τον δρόμο που αρμόζει στους νέους ανθρώπους, σε εσάς που το μέλλον ανοίγεται μπροστά σας: τον δρόμο του αγώνα.

Κι άλλοι πολλοί πριν από εσάς άνοιξαν το δρόμο για μια καλύτερη ζωή, τώρα είναι δικός σας αυτός ο δρόμος!

Καλή αγωνιστική σχολική χρονιά!

Ο Δήμαρχος Καισαριανής

Ηλίας Σταμέλος