Ξεκινά η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης Δήμου Καισαριανής για το σχολικό έτος 2017-2018

Αγαπητοί  γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, μαθήτριες,

Η αντιλαϊκή πολιτική με την οποία είμαστε αντιμέτωποι δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον χώρο της Παιδείας. Χρόνια τώρα βλέπουμε το δικαίωμα των παιδιών μας στην ολόπλευρη μόρφωση να υποβαθμίζεται, καθώς αντιμετωπίζεται ως δημοσιονομικό κόστος που πρέπει πάση θυσία να περικοπεί.

Η συνεχιζόμενη μείωση στην κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες της Παιδείας, οι προωθούμενες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, η απαξίωση της γνώσης, η υποκατάστασή τους από σκόρπιες πληροφορίες και δεξιότητες, τα εξοντωτικά προγράμματα των μαθητών, η κατηγοριοποίηση -και μάλιστα από τις πιο τρυφερές ηλικίες- των μαθητών σε αυτούς που «παίρνουν από γράμματα» και σε αυτούς που δεν τα καταφέρνουν, η έλλειψη καθηγητών και εκπαιδευτικών μέσων κόβει κάθε διάθεση για μάθηση.

Η απουσία ουσιαστικών δομών ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές, εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τα κενά στη γνώση των παιδιών τους.

Οι πρόσφατες εξελίξεις με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το Λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έρχονται να προσθέσουν καινούρια εμπόδια στους μαθητές διαμορφώνοντας ένα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό σύστημα, με εξετάσεις πανελλαδικού τύπου δυο φορές τον χρόνο και συρρίκνωση της γενικής μόρφωσης, μετατρέποντας το Λύκειο σε ένα ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο, χάνοντας τον όποιο μορφωτικό χαρακτήρα είχε.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση ο Δήμος μας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οργανώνει  Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης για το σχολικό έτος 2017-2018.

Θέλουμε να δώσουμε το χέρι σ’ όσους τσακίστηκαν μέσα στην κρίση, για να σηκώσουν το ανάστημά τους και να απαιτήσουν αυτό που πραγματικά δικαιούνται. Να δώσουμε ώθηση στις διαθέσεις πρωτοπόρων εκπαιδευτικών που θέλουν να προσφέρουν τη γνώση τους, προσδοκώντας ότι θα προσφέρουμε μια ευκαιρία σ’ όσους μαθητές αποκλείονται από αυτό το βαθιά ταξικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Απευθυνόμαστε στους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου, με στόχο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών.

Απευθυνόμαστε στα παιδιά των ανέργων, , των εργατοϋπαλλήλων, των φτωχών αυτοαποσχολουμένων, να γραφτούν στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου το επόμενο διάστημα.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τη διεκδίκηση και απαιτεί:

Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν παιδεία με σύγχρονες υποδομές και επαρκή οικονομική χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή εργασία για την κάλυψη όλων των κενών.

 

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από τις 11 Σεπτεμβρίου έως 29 Σεπτεμβρίου 2017

στο Δημαρχείο Καισαριανής, Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας,

στον 3ο όροφο στη Γραμματεία Δημάρχου

Καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρα 9.00-14.00

Αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν και στο fax 210.72.95.917 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: g.t.dimarxou@kessariani.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213.20.10.796

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΛ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΛ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΛ