Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες δρόμου ανωμάλου εδάφους μαθητών Καισαριανής στο Θυσιαστήριο της Λευτεριάς

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι αγώνες δρόμου ανωμάλου εδάφους στο «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς» για μαθητές ΣΤ’ Δημοτικού και Γυμνασίου, που οργανώθηκαν από το Δήμο Καισαριανής και το Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής «ΝΗΑΡ-ΗΣΤ».

Στους αγώνες έλαβαν μέρος πάνω από 120 μαθητές από τα σχολεία της Καισαριανής. Από το πρωί άρχισαν να προσέρχονται στο χώρο του Σκοπευτηρίου συνοδεία των καθηγητών γυμναστικής αγωγής τους, αρχίζοντας την προετοιμασία για τον αγώνα.

Στις 10.00 το πρωί ξεκίνησαν οι αγώνες με τα κορίτσια της ΣΤ’ τάξης να διαγωνίζονται πρώτες στα 500m. Στη συνέχεια, έλαβαν θέση τα αγόρια της ΣΤ’ τάξης για να τρέξουν και αυτά το δρόμο 500m.

Ακολούθησαν τα κορίτσια των τάξεων του Γυμνασίου και τα αγόρια, αγωνιζόμενα στα 1000m.

Οι διαδρομές είχαν διαμορφωθεί μέσα στο πάρκο του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς» με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.

Με την ολοκλήρωση όλων των διαδρομών ακολούθησαν οι απονομές μεταλλίων στους τρεις πρώτους από κάθε κατηγορία και δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος. Τις απονομές πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, ο Κώστας Γαβριλάκης Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού, ο Μανόλης Καραβασίλης εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος στον Αθλητισμό, ο Μάντης Βασίλειος, διευθυντής του Π.Π.Δ.Γ Καισαριανής «ΝΗΑΡ-ΗΣΤ» και η Τσιάκου Δήμητρα, γυμνάστρια και πρωταθλήτρια στους δρόμους αντοχής.

Η σημερινή πρωτοβουλία έγινε με σκοπό να αναδειχθεί στους μαθητές η σημασία του αθλητισμού και της συμμετοχής τους σε αθλητικές δράσεις, ως μια ενεργητική στάση απέναντι στη ζωή.

Ταυτόχρονα, ο τόπος που επιλέχθηκε να πραγματοποιηθούν δεν ήταν τυχαίος. Το πάρκο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής είναι ένας χώρος ιστορικής μνήμης, πολιτισμού και αθλητισμού, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στα σχολεία. Μέσα από αυτήν τη δράση αναδεικνύεται το Σκοπευτήριο ως χώρος που ανήκει στους κατοίκους και προπάντων στη νεολαία της Καισαριανής για να εξυπηρετεί τις ανάγκες τους για άθληση, ψυχαγωγία και αναψυχή.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθούν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.

Να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους μαθητές που συμμετείχαν αλλά και όλους όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η σημερινή διοργάνωση.