Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Κλήδονα 2019

Το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Καισαριανής και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής με επιτυχία αναβίωσαν το έθιμο του Κλήδονα στον Δήμο μας.

Η αναβίωση και αναπαράσταση του εθίμου πραγματοποιήθηκε :

Την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στο πηγάδι  (Ηρώων Πολυτεχνείου – Βρυούλων –  Κλαζομενών)  όπου νεαρές κοπέλες έπιασαν το αμίλητο νερό. Ακλούθησε η πατινάδα σε δρόμους της πόλης μας, αφού έκαναν στάση στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή όπου χόρεψαν και τραγούδησαν, μέσω των οδών  Εθνικής Αντιστάσεως  –  Πανιωνίου –  Ηρώων Σκοπευτηρίου το «αμίλητο νερό» κατέληξε στο μουσείο Εαμικής Εθνικής Αντίστασης όπου έριξαν τα κορίτσια τα ριζικάρια τους.

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου  με σημείο συνάντησης το χώρο μπροστά από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, η θεατρική ομάδα του Μικρασιατικού Συλλόγου «άνοιξε τον Κλήδονα με τ’ Αγιαννιού την χάρη» με τα περιπαιχτικά στιχάκια.  Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος άναψε τη φωτιά και οι παραβρισκόμενοι όλων των ηλικιών ξεκίνησαν να πηδούν από πάνω της.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος. Για το έθιμο του Κλήδονα και την σημασία που έχει για το λαό η αναβίωσή του μίλησαν η πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής Στέλλα Σαρρηπαναγιώτου καθώς και ο πρόεδρος του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Καισαριανής Κώστας Γαβριλάκης.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με τραγούδια και χορούς που είχαν επιμεληθεί οι ομάδες του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής με το μουσικό συγκρότημα «Δήθεν».