Ολοκληρώθηκε το καλοκαιρινό camp του Δήμου Καισαριανής

Για άλλη μια χρονιά, έφθασε στο τέλος του το καλοκαιρινό camp του Δήμου μας. Και φέτος θελήσαμε να προσφέρουμε δημιουργική απασχόληση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών στους μικρούς μας φίλους που δεν μπορούν να φύγουν από την πόλη. Με ακόμα πιο εμπλουτισμένο πρόγραμμα σε δραστηριότητες, τα παιδιά καλλιεργήθηκαν πνευματικά, σωματικά αλλά και αισθητικά.

Κατά τη διάρκεια και των δύο περιόδων του καλοκαιρινού camp, με οδηγό μας την ανάγκη των παιδιών για ξεγνοιασιά, παιχνίδι αλλά και μάθηση, οι μικροί μας φίλοι έπαιξαν με το χρώμα δημιουργώντας τους δικούς τους πίνακες ζωγραφικής και μια ολόκληρη πολιτεία από χαρτόνια και κουτιά. Ήρθαν πιο κοντά με το βιβλίο, κάνοντάς το συστατικό μέρος των δραστηριοτήτων τους. Δοκίμασαν πληθώρα αθλημάτων ομαδικών και ατομικών, ενώ στο τέλος κάθε περιόδου προχώρησαν σε αντίστοιχα τουρνουά και αθλητικές επιδείξεις.

Καλλιέργησαν την αισθητική τους μέσα από τη μουσική, τις κατασκευές και το θεατρικό παιχνίδι. Ανακάλυψαν τα μουσικά όργανα κατασκευάζοντας τα δικά τους και εκπαιδεύτηκαν με την επίσκεψή τους στην Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής στους κανόνες προστασίας του Δάσους.

Όλα αυτά με κεντρικό τίτλο του φετινού camp το  «Γνωρίζουμε τον κόσμο μας, τον κάνουμε καλύτερο». Με αυτό το θέμα όλες οι δραστηριότητες που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί είχαν σκοπό τα παιδιά να προσεγγίσουν επιστημονικά από όλες τις πλευρές τον κόσμο. Τα παιδιά εξερεύνησαν κάθε κομμάτι που περιβάλλει την ανθρώπινη κοινωνία και τη φύση και μέσα από αυτήν τη διαδικασία έμαθαν με τις γνώσεις που απέκτησαν ότι με τη δική τους συνεισφορά, όσο και να φαίνεται δύσκολο, ο κόσμος μας μπορεί να αλλάζει και να γίνεται καλύτερος.

Για την επιτυχία του camp θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους τόσο των αθλητικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όσο και τους φύλακες, τις καθαρίστριες, τους συνοδούς και τη νοσοκόμο που για άλλη μια φορά ήταν το στήριγμα, η ψυχή του camp. Και βέβαια δεν μπορούμε  να μην ευχαριστήσουμε τους εργάτες του Δήμου που δούλεψαν πυρετωδώς για την προετοιμασία του Δημοτικού Γηπέδου «Μ. Κρητικόπουλος», που για τέταρτη χρονιά φιλοξένησε το σύνολο των δραστηριοτήτων.

Σας ευχαριστούμε όλους που και φέτος συμμετείχατε στο πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης του Δήμου Καισαριανής. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας τον Σεπτέμβριο στις δραστηριότητες του Πολιτιστικού μας Κέντρου και στις αθλητικές δράσεις του Δήμου μας.

Ευχόμαστε σε όλους ένα όμορφο υπόλοιπο καλοκαιριού!

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018