Ομιλίες Καθηγητών ΣΕΦΑΑ στο Δήμο Καισαριανής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διαλέξεις για τον αθλητισμό και τη φυσική αγωγή. Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν από καθηγητές της ΣΕΦΑΑ, οι οποίοι στις παρουσιάσεις τους ανέπτυξαν πλευρές της φυσικής αγωγής για όλες τις ηλικίες.

Ο Επ/ρος Καθηγητής ΣΕΦΑΑ Βασίλης Πασχάλης στην ομιλία του με θέμα «Διατροφή και φυσικά δραστήρια παιδιά» ανέπτυξε τα οφέλη μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής, τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες των παιδιών και τη συμβολή της σωστής διατροφής σε συνδυασμό με την άσκηση για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού.

Η Αν/ρια Καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ Μαρία Κοσκολού στην ομιλία της με θέμα «Άσκηση για ηλικιωμένα άτομα: ανάγκη και όχι πολυτέλεια» στάθηκε στην αξία της σωματικής αγωγής για κάθε ηλικία εστιάζοντας στην τρίτη ηλικία.

Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους όπου εξέφρασαν την άποψή τους, αλλά και ερωτήματα προς τους ομιλητές που τους απαντήθηκαν.

Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας ως Δήμος θα προχωρήσουμε σε διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και ομιλιών από καταξιωμένους καθηγητές της ΣΕΦΑΑ και από τη νέα σχολική χρονιά.

Σκοπός μας είναι μέσα από αυτήν την πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων για τον αθλητισμό αλλά και μέσω των προγραμμάτων αθλητισμού που υλοποιεί ο Δήμος μας, να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο κόσμο στον αθλητισμό και τη φυσική άσκηση, να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Καισαριανής.

Γιατί για εμάς ο αθλητισμός δεν είναι μια πολυτέλεια,  είναι ανάγκη του λαού και της νεολαίας για τη βελτίωση της υγείας, για την αρμονική ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού. Γιατί ο αθλητισμός και η φυσική αγωγή βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του.