[:el]Περί… πολιτικού επιπέδου και η πραγματικότητα[:]

[:el]

Η επικεφαλής της κυβερνητικής παράταξης «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» στην πρώτη της δημόσια ομιλία, παρουσία του μισού Υπουργικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, στεγνά, με θράσος, και βέβαια στερούμενη ειλικρίνειας, είπε: «Ναι, η Καισαριανή δεν είναι καθαρή πόλη. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια». Μια δήλωση που προφανώς βρήκε την κατακραυγή των εργαζόμενων του Δήμου Καισαριανής και οδήγησε την κυρία Παραγυιού να οπισθοχωρήσει, να αποκτήσει ευαισθησίες για τα βάσανα των εργαζομένων και να αρχίσει να “κουνάει το δάχτυλο” στο Δήμαρχο που… τολμάει να την αποκαλύπτει.

Η επικεφαλής της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής πρέπει να αντιληφθεί ότι δε θα έχει πάντα ακροατήριο της τους Υπουργούς της κυβέρνησης της και τα στελέχη της, για να την χειροκροτούν σε κάθε ανεύθυνη αποστροφή του λόγου της.

Πρέπει να αντιληφθεί ότι δε θα μπορεί να κοροϊδεύει τη νοημοσύνη και την αντίληψη των υπολοίπων χωρίς επιπτώσεις και αντίλογο.

Ότι δε θα μπορεί «να παινεύει το γάιδαρο και να βαράει το σαμάρι», να βγάζει δηλαδή, λάδι την κυβερνητική πολιτική που είναι υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση των Δήμων και τη διαιώνιση του αντιλαϊκού πλαισίου λειτουργίας τους, και να προσπαθεί να πείσει ότι οι ευθύνες βαραίνουν όλους τους υπόλοιπους.

Δυστυχώς για εκείνη οι εργαζόμενοι του Δήμου καταλαβαίνουν πολύ καλά και την κοροϊδία και την πολιτική στόχευση.

Την ίδια κοροϊδία αναπαράγει και στη “διαμαρτυρία”-ανακοίνωσή της, όπου φροντίζει βέβαια να αποσυνδέσει την έλλειψη χρηματοδότησης από τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικά και μηχανολογικό εξοπλισμό, να αποσυνδέσει την έλλειψη προσωπικού από τις δυνατότητες αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων στη ζωή της πόλης, την έλλειψη σχεδίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση στην Περιφέρεια Αττικής από τα όποια βήματα μπορούν να γίνουν στην κατεύθυνση αυτή σε επίπεδο Δήμου.

Με τα παραπάνω, μπορεί βέβαια να συνεχίζει “να παίζει” στο γνωστό μοτίβο αποποίησης των ευθυνών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεχίζει ακάθεκτη την ίδια πολιτική, διατηρώντας την χρηματοδότηση των Δήμων σε εξευτελιστικά επίπεδα, την απαγόρευση των προσλήψεων πέρα από αυτές που προκύπτουν από το χαράτσωμα των δημοτών, δεν έχει λύσει κανένα από τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της περισυλλογής και της ανακύκλωσης.

Βεβαίως, δεν περιμέναμε να πει την αλήθεια. Δεν περιμέναμε να μνημονεύσει το ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, που είναι ομόφωνα αποφασισμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο, αξιολογημένο και εγκεκριμένο από τις αρμόδιες Αρχές, για την ανανέωση έπειτα από 15 χρόνια του στόλου και του μηχανολογικού εξοπλισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας, για την καθυστέρηση που υπάρχει μέχρι σήμερα στην οριστικοποίηση των προσλήψεων στο προσωπικό που την ευθύνη φέρει ακέραια η κυβέρνηση.

Η επικεφαλής της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής ας γνωρίζει ότι απευθύνεται σε μια Δημοτική Αρχή, εκπρόσωπο κόμματος με πολιτικές θέσεις που τις χαρακτηρίζει πάντα η ντομπροσύνη, η καθαρότητα και η συνέπεια. Επίσης, απευθύνεται σε ανθρώπους που δίνουν κάθε μέρα ανιδιοτελώς τον καλύτερό τους εαυτό για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της πόλης μας, όντας αντιπολίτευση, όπως μας μέμφεται, στα αποτελέσματα της πολιτικής που εκείνη εξυπηρετεί, στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησή της, που υποστηρίζει με νύχια και με δόντια.

Αυτά για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης που απασχολεί την κυρία Παραγυιού.

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

[:]