Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων στους Δήμους οι Δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 3 Απριλίου το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος μαζί με το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, το Δήμαρχο Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμο και το Δήμαρχο Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκο.

Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι συμβασιούχοι σε Δήμους παραμένουν απλήρωτοι είτε απειλούνται και με απόλυση, παρά την παράταση των συμβάσεών τους μέχρι 31-12-2017. Φαίνεται ότι η τροπολογία της κυβέρνησης που παρατείνει απλά τις συμβάσεις των 8μηνιτών δεν έλυσε το πρόβλημα άλλα το διαιωνίζει, καθώς σε πολλούς Δήμους στην Ελλάδα δεν υπογράφονται τα εντάλματα πληρωμής τους.

Σε αυτήν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στους Δήμους η πάλη για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου και να γίνουν -με κρατική χρηματοδότηση- όλες οι απαιτούμενες νέες προσλήψεις,χωρίς καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων, αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική λύση στο ζήτημα που αντιμετωπίζουν.

Τον αγώνα αυτό στηρίζουν οι Δημοτικές Αρχές της Λαϊκής Συσπείρωσης, στεκόμενες στο πλάι των εργαζομένων που αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.