Συνέντευξη του Δημάρχου Καισαριανής στην εκπομπή «Δημοσκοπήσεις»

Στην εκπομπή «Δημοσκοπήσεις» του «Attica TV» και στο δημοσιογράφο Γιώργο Λαιμό, μίλησε ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος τη Δευτέρα 2 Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος ξεκινώντας την συνέντευξη μίλησε για την επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Καισαριανής την Κυριακή 1 Ιούλη για τη Δασοπροστασία, εγκαινιάζοντας με αυτήν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης. Στάθηκε σε όλους τους αρνητικούς παράγοντες που συνέβαλαν τα προηγούμενα χρόνια στην εκδήλωση και εξάπλωση καταστροφικών πυρκαγιών και οι οποίοι είναι και φέτος παρόντες δίπλα στην πολιτική που εντείνει την εμπορευματοποίηση γης και των δασών. Μιλώντας για το Κέντρο ανέφερε ότι σκοπός είναι να αποτελέσει πόλο έλξης, να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση της νεολαίας, να επισκεφθούν το δάσος, «που εδώ και χρόνια βάλλεται από ιδιωτικά συμφέροντα».

Στάθηκε στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις δράσεις του δήμου ενάντια στους πλειστηριασμούς και στον «Κλεισθένη» που όπως είπε προχωρεί «γιατί θέλει να κάνει ορισμένες αλλαγές και τομές ώστε οι δήμοι να εξυπηρετούν καλύτερα τα επιχειρηματικά συμφέροντα». Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τον απορρίπτει γιατί είναι αντιλαϊκός, σημείωσε χαρακτηριστικά. Για την απλή αναλογική είπε πως «είμαστε υπέρ», σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχει «απλή αναλογική με δόσεις».

Παράλληλα, στάθηκε στη συμφωνία για το χρέος, που σημαίνει «ότι όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί, θα συνεχίσουν να ισχύουν. Η μείωση των συντάξεων και η καινούργια που θα έρθει, οι ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων, οι μειώσεις μισθών, η υπερφορολόγηση, η μείωση των δαπανών προς την Τοπική Διοίκηση. Εφόσον συνεχίσουν να υπάρχουν, θα φέρουν τα ίδια δεινά που έφεραν μέχρι σήμερα και αν θέλετε θα είναι και χειρότερα γιατί θα προστίθενται στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση. Ο κόσμος αν θέλει να δει καλύτερες μέρες πρέπει να αγωνιστεί, να παλέψει για τα δικαιώματά του, να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν και όχι να περιμένει από τις υποσχέσεις ή τις αποφάσεις του Eurogroup».

Παρακολουθήστε όλη την συνέντευξη :