ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: 15-16-17 Νοεμβρίου -3ήμερο εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Στις  15 – 16  –  17 Νοεμβρίου 2019

ο Δήμος Καισαριανής πραγματοποιεί  3ήμερο εκδηλώσεων για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου

 

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 19:30

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του διεθνούς φήμης φωτογράφου του Πολυτεχνείου Αριστοτέλη Σαρρηκώστα.

Είσοδος Ελεύθερη – Αίθουσα εκθέσεων στον 1ο όροφο του Δημαρχείου – Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 17 Νοεμβρίου

 Ο γεννημένος στην Καισαριανή, διεθνούς φήμης φωτορεπόρτερ, Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, ήταν ο μόνος φωτογράφος που τη δραματική βραδιά της 17ης Νοεμβρίου απαθανάτισε το τανκ να στρέφεται κατά της,γεμάτης φοιτητές, πύλης του Πολυτεχνείου. Χάρη σε αυτή τη φωτογραφία – ντοκουμέντο διαψεύστηκαν οι αρχικοί ισχυρισμοί της Αστυνομίας πως «δε συνέβη το παραμικρό».

Η ιστορική αυτή φωτογραφία του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, μαζί με το φιλμάκι των 35 δευτερολέπτων του ολλανδού οπερατέρ Άλμπερτ Κουράντ, αποτέλεσαν τα αδιάσειστα ντοκουμέντα για τα συμβάντα του Πολυτεχνείου εκείνη τη νύχτα.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου – στις 19:00

Προβολή της ταινίας του Γρηγόρη Καραντινάκη «Η Χορωδία του Χαρίτωνα»

Αίθουσα εκδηλώσεων στον 1ο όροφο του Δημαρχείου  – Είσοδος Ελεύθερη

Το 1968, κατά τη διάρκεια της Χούντας, σε μια κωμόπολη της χώρας όπου πραγματοποιείται μια Ολυμπιάδα Χορωδιών, ο διευθυντής του Γυμνασίου και μαέστρος της σχολικής χορωδίας, Χαρίτωνας, ανταγωνίζεται για την όμορφη Ελένη, την  καθηγήτρια μαθηματικών του σχολείου, με τον χουντικό ταγματάρχη Δημητρίου.

Στην πολυβραβευμένη ταινία πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Χωραφάς, Μαρία Ναυπλιώτου, Ακύλλας Καραζήσης, Δημήτρης Πιατάς, Χρήστος Στέργιογλου

Η ταινία απέσπασε 3 βραβεία στο 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, το 2005: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Ηχοληψίας και το Βραβείο Κοινού.

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξάνδειας, το 2006, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, το Βραβείο Σκηνοθεσίας (Γρηγόρης Καραντινάκης) και το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου (Μαρία Ναυπλιώτου).

Κυριακή 17 Νοεμβρίου – στις 19:30

«Εδώ Πολυτεχνείο» Εκδήλωση αφιερωμένη στο Πολυτεχνείο

Αίθουσα εκδηλώσεων στον 1ο όροφο του Δημαρχείου – Είσοδος Ελεύθερη

 Με μια εκδήλωση που συνδυάζει διαφορετικές τέχνες κορυφώνεται το 3ήμερο των εκδηλώσεων του Δήμου Καισαριανής για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο Γιώργος Γουρζουλίδης στο πιάνο και το τραγούδι, ο Βασίλης Χατζηλούκας στην κιθάρα, ο Διονύσης Διονυσόπουλος στο μπουζούκι και η Μαρία Αλαμανή με την υπέροχη φωνή της ερμηνεύουν εμβληματικά τραγούδια της περιόδου της Δικτατορίας. Η Ευδοκία Σουβατζή θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο της Κίττυς Αρσένη «Μπουμπουλίνας 18».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν οι ελάχιστες κινηματογραφικές λήψεις και ηχητικά ντοκουμέντα από εκείνη τη δραματική ημέρα της 17ης Νοεμβρίου.

«Μπουμπουλίνας 18»

Σε αυτό το σπαρακτικό βιβλίο, η συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Κίττυ Αρσένη, αφηγείται όσα έζησε το 1967, ως κρατούμενη στη Γενική Ασφάλεια Αθηνών.