περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις

Ο Δήμος Καισαριανής στο 1ο Συμπόσιο «Διάλογοι της Νισύρου»

Πώς το τοπίο μπορεί να εμπνεύσει τον άνθρωπο να δημιουργήσει Πολιτισμό;

Πώς τα μνημεία μπορούν να μετατραπούν σε πολύτιμα εργαλεία βιώσιμης ανάπτυξης και αναζωογόνησης των τοπικών κοινωνιών; 

Αναμνηστική φωτογραφία των συμμετεχόντων στο 1ο Συμπόσιο “Διάλογοι Νισύρου”

Στα μέσα του Ιουνίου διοργανώθηκε στο μαγευτικό ηφαιστειογενές νησί της Νισύρου, το 1ο Συμπόσιο με τίτλο «Διάλογοι της Νισύρου» και βασικές θεματικές τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Μικρών Νησιών και τη Γεωπολιτική της Πράσινης Μετάβασης.

Πολιτικοί, επιστήμονες, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδρυμάτων και οργανισμών συνομίλησαν για θέματα σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη, τη γεωπολιτική σημασία της πράσινης μετάβασης, τη βιώσιμη ανάπτυξη των Μικρών Νησιών, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους τα Γεωπάρκα και οι προστατευόμενες περιοχές, μπορούν να αναδειχθούν σε εργαλεία ανάπτυξης.

Το Δήμο Καισαριανής εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας Τουρισμού και Οικολογίας, Μάνος Κιτσέλλης.

ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας Τουρισμού και Οικολογίας, Μάνος Κιτσέλλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 1ο Συμπόσιο “Διάλογοι Νισύρου”

Στην ομιλία του με τίτλο «Μονοπάτια: Μοχλός ανάπτυξης του τουρισμού και αλλαγής της υπάρχουσας νοοτροπίας των ανθρώπων», ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου Καισαριανής σε συνεργασία με την Περιπατητική Ομάδα Υμηττού με τίτλο “Zero budget story”.

Στο πλαίσιο της δράσης επισκέφθηκαν το Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής και τα μονοπάτια του Υμηττού πάνω από 10.000 πολίτες, περισσότερα από 40 σχολεία και φορείς της Αττικής, συμμετέχοντας σε περισσότερες από 300 θεματικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο βουνό.

Ο Αντιδήμαρχος Κιτσέλλης αναφέρθηκε επίσης στις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί από το Δήμο Καισαριανής σε συνεργασία με τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ., και τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, για τη δημιουργία ενός κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην περιοχή, το οποίο θα υποστηρίζει παρόμοιες δράσεις με επίκεντρο τον Υμηττό σε μόνιμη βάση.

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το Συμπόσιο, μπορείτε να επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

1η μέρα: https://www.youtube.com/watch?v=CLp8_hPbJ8U

2η μέρα: https://www.youtube.com/watch?v=Lx-i6sS5l-k

***Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του Συνεδρίου ήταν του Ιδρύματος «Γεώργιος Μ. Μίχαλος Αειφορία της Νισύρου» και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.).

Η αφίσα του Συμποσίου
Μετάβαση στο περιεχόμενο