περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Αναδοχές - Υιοθεσίες
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις Βρεφονηπιακών Σταθμών
Ανακοινώσεις Γυμνασίων - Λυκείων
Ανακοινώσεις Δημοτικών
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
Γυμνάσια - Λύκεια
Δημοτικά Σχολεία
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Ζώα Συντροφίας
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Παιδεία
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου | 2:59μμ

Προσφυγικός αθλητισμός στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου

Ανοιχτό Διαρκές Συνέδριο: «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή»

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022 – Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής

5η εσπερίδα του Ανοιχτού Διαρκούς Συνεδρίου «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής

Το video της εσπερίδας:

Η συνεισφορά των Μικρασιατών προσφύγων στον ελληνικό αθλητισμό του 20ου αιώνα είναι ανεκτίμητη

Οι πρόσφυγες φέρνουν στην Ελλάδα τον σωματειακό αθλητισμό.

Πανιώνιος, Ολυμπιακός Πατρών, Απόλλων Σμύρνης, Απόλλων Καλαμαριάς, Νίκη Βόλου, Σπόρτινγκ Αθηνών, Νήαρ Ηστ, Εθνικός Αστέρας.

33 συνολικά αθλητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα ιδρύθηκαν ή μεταφέρθηκαν χάρη στην αγάπη των Μικρασιατών για τον αθλητισμό και την ανάγκη τους να κοινωνικοποιούνται μέσα από αυτόν.

Τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασής τους οι Μικρασιάτες πρόσφυγες ιδρύουν πανελλαδικά περισσότερα από 500 αθλητικά σωματεία, θεμελιώνοντας έτσι τον σωματειακό αθλητισμό.

Η προσφυγική νεολαία συμβάλλει στη μαζικοποίηση του αθλητισμού, με όχημα κυρίως το νέο λαϊκό άθλημα του ποδοσφαίρου.

Η κυριαρχία του ποδοσφαίρου, που συνέπεσε με την έναρξη της χρυσής εποχής του, και η εισαγωγή νεωτερικών αθλημάτων, όπως η πυγμαχία, άλλαξαν τον χώρο του αθλητισμού και συνέβαλαν στη μαζικοποίησή του.

Σπουδαίοι Μικρασιάτες εισάγουν στις αρχές της δεκαετίας του ’30 τον γυναικείο αθλητισμό.

Η αθλητική κληρονομιά της Σμύρνης και των παραλίων

Η κουλτούρα του αθλητισμού αποτελεί μέρος της κοσμοπολίτικης αστικής ζωής της Σμύρνης, η οποία συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα παράλια. Το 1890 μια παρέα νεαρών από επιφανείς οικογένειες της Σμύρνης ιδρύουν τον πρώτο μουσικό και  γυμναστικό σύλλογο της πόλης, τον «Ορφέα», γνωστό σήμερα ως Πανιώνιο. Ένα χρόνο μετά ιδρύεται ο «Απόλλων» και το 1896 οι Βρετανοί ιδρύουν το «Sporting Club».

Οι σύλλογοι διοργάνωναν αθλητικούς αγώνες και με την οικονομική ενίσχυση του Εθνικού ευεργέτη Ευαγγέλου Ζάππα, συμμετείχαν στις Ζάππειες Ολυμπιάδες και στους Α’ Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Το «Γυμνάσιον» του «Ορφέα» υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΕΓΑΣ, το 1897.

Συντηρούσαν πλήθος αθλητικών τμημάτων: αθλητικό (στίβου), γυμναστικό, ναυτικό (κωπηλασίας),  κολύμβησης, σκοποβολής, ξιφασκίας,  ποδηλασίας,  τένις και ποδοσφαιρίσεως, ο Ορφέας διέθετε 2 περιηγητικά: πεζοπορικό και εκδρομών και όπως και ο «Απόλλων» τμήματα αφιερωμένα στις τέχνες: μουσικό, καλλιτεχνικό, φιλολογικό, τα οποία διοργάνωναν ποιητικούς, λογοτεχνικούς και μουσικούς διαγωνισμούς, συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής.

Με πρόδρομο και πρωτοπόρο την Ευαγγελική Σχολή της Σμύρνης, η γυμναστική αγωγή αποτελούσε βασικό σκέλος της εκπαίδευσης των νέων Μικρασιατών. Σχολικοί αγώνες διοργανώνονταν προκειμένου να ενισχύσουν το αθλητικό πνεύμα μεταξύ των μαθητών.

Οι μεγάλες προσωπικότητες του Μικρασιατικού αθλητισμού

Εμβληματική μορφή για την εξέλιξη του σωματειακού αθλητισμού υπήρξε ο Δημήτρης Δάλλας, χάρη στην επιμονή του οποίου ο Πανιώνιος επανιδρύθηκε στην Αθήνα μετά την καταστροφή. Αναζήτησε έναν προς έναν τα ‘παιδιά’ του, τους αθλητές του συλλόγου, στους αμέτρητους προσφυγικούς καταυλισμούς ανά τη χώρα. Δύο μήνες μετά την καταστροφή, με στέφη τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού Σταδίου, ο Πανιώνιος τελεί εγκαίνια.

Ακολουθούν ο Απόλλων Νέας Σμύρνης, η ΑΕΚ, ο Όμιλος Φιλάθλων Ιωνίας στη Νέα Ιωνία, η Αθλητική Ένωσις Ελευθερούπουλης, ο Ιωνικός Αθλητικός Σύλλογος Νέας Φιλαδελφείας, η ομάδα Νέοι Βύρωνος της ομόνυμης συνοικίας, η Νήαρ Ηστ, ο Εθνικός, ο Ελπιδοφόρος και η Ένωσις στην Καισαριανή, η Ένωσις της Νέας Ερυθραίας, ο Φωστήρας στον Ταύρο, ο Απόλλων Δραπετσώνας, πολλά σωματεία στην Κοκκινιά του Πειραιά, ο Αιολικός στις Τζιτζιφιές. Η Αθήνα, ο Πειραιάς και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας γεμίζουν αθλητικά σωματεία.

Η σημασία του αθλητισμού και των γηπέδων στη νέα ζωή των Μικρασιατών και στη διατήρηση της πολιτιστικής τους ταυτότητας

Για τους Μικρασιάτες, η συγκρότηση αθλητικών σωματείων στη νέα τους πατρίδα ήταν μέρος της προσπάθειας ανασυγκρότησης της ζωής τους από τα ίδια μέρη από τα οποία αποτελούνταν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Η μεταφορά της αθλητικής και πολιτισμικής κληρονομιάς ήταν για αυτούς κάτι φυσικό, μια κίνηση επιβίωσης.

Σε προσφυγικές συνοικίες όπως η Καισαριανή το αθλητικό σωματείο και οι εγκαταστάσεις του, αποτέλεσμα Αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτέλεσε κέντρο κοινωνικοποίησης, ενσωμάτωσης, διοργάνωσης πλήθους όχι μόνο αθλητικών αλλά και πολιτισμικών δραστηριοτήτων, έφερε τους ανθρώπους της κοινότητας της πόλης πιο κοντά, παρήγαγε εκ νέου πολιτισμό, ήθος και ομόνοια. Αποτέλεσε επίσης φυτώριο αθλητών για τη χώρα.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, ο μικρασιατικής καταγωγής προπονητής και Καισαριανιώτης, Κώστας Πολίτης. Χάρη στο απίστευτο ταλέντο του στο μπασκετ, το 1987, επιτυγχάνει τη θρυλική νίκη που θα θέσει τα θεμέλια για να γίνει η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ παγκόσμια δύναμη και θα αναθρέψει γενιές νέων Ελλήνων με αγάπη για την καλαθοσφαίριση και το αθλητικό πνεύμα.

5η εσπερίδα του Ανοιχτού Διαρκούς Συνεδρίου «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής "Προσφυγικός αθλητισμός στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου". Από αριστερά προς δεξιά: Γιώργος Αγγελάκης, Έφορος Κολύμβησης Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης, Θοδωρής Μπελίτσος, ιστορικός, ερευνητής, συγγραφέας, Ανδρέας Μπαλτάς, Δρ. Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου, Γιώργος Ιωαννίδης, Πρώην Γυμνασιάρχης Φυσικής Αγωγής, Παλαίμαχος Εθνικού Αστέρα, ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος και ο Άρης Μισαηλίδης, Πρόεδρος του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου
5η εσπερίδα του Ανοιχτού Διαρκούς Συνεδρίου «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής “Προσφυγικός αθλητισμός στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου”. Από αριστερά προς δεξιά: Γιώργος Αγγελάκης, Έφορος Κολύμβησης Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης, Θοδωρής Μπελίτσος, ιστορικός, ερευνητής, συγγραφέας, Ανδρέας Μπαλτάς, Δρ. Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου, Γιώργος Ιωαννίδης, Πρώην Γυμνασιάρχης Φυσικής Αγωγής, Παλαίμαχος Εθνικού Αστέρα, ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος και ο Άρης Μισαηλίδης, Πρόεδρος του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου

Πριν την έναρξη της εσπερίδας απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ένας εμβληματικός άνθρωπος του Μικρασιατικού αθλητισμού και όχι μόνο, ο Άρης Μισαηλίδης, Πρόεδρος του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

Ο κος Μισαηλίδης αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του Πανιωνίου, αθλητής του και γιος του Ηλία Μισαηλίδη, πρωταθλητή και Βαλκανιονίκη στίβου, προπονητή και θεμελιωτή του τμήματος στίβου του σωματείου προέδρου του Συλλόγου αλλά και του ΣΕΓΑΣ.

5η εσπερίδα του Ανοιχτού Διαρκούς Συνεδρίου «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής "Προσφυγικός αθλητισμός στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου". Άρης Μισαηλίδης, Πρόεδρος του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου
5η εσπερίδα του Ανοιχτού Διαρκούς Συνεδρίου «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής “Προσφυγικός αθλητισμός στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου”. Άρης Μισαηλίδης, Πρόεδρος του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου

Οι ομιλητές της 5ης εσπερίδας του Ανοιχτού Διαρκούς Συνεδρίου του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής:

  • Γιώργος Αγγελάκης, Έφορος Κολύμβησης Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης
5η εσπερίδα του Ανοιχτού Διαρκούς Συνεδρίου «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής "Προσφυγικός αθλητισμός στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου". Γιώργος Αγγελάκης, Έφορος Κολύμβησης Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης
5η εσπερίδα του Ανοιχτού Διαρκούς Συνεδρίου «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής “Προσφυγικός αθλητισμός στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου”. Γιώργος Αγγελάκης, Έφορος Κολύμβησης Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης

Έχει διατελέσει μέλος του Γυμναστικού Συλλόγου «Απόλλων Σμύρνης» από το 2011 και είναι υπεύθυνος για πολιτιστικά – ιστορικά θέματα. Είναι ερευνητής και μελετητής της κοινωνικής ιστορίας των Μικρασιατικών αθλητικών σωματείων, με ιδιαίτερη έμφαση στον Απόλλωνα Σμύρνης, και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Μ.Sc) από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο αντικείμενο «Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία».

Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών του σπουδών, διερεύνησε το ζήτημα της διαχείρισης της προσφυγικής μνήμης από τους φιλάθλους – οπαδούς των προσφυγικών αθλητικών σωματείων, και συνέγραψε  τη μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία με τίτλο, «Οπαδική κουλτούρα και διαχείριση της προσφυγικής μνήμης: η περίπτωση της κοινότητας οπαδών του Απόλλωνα Σμύρνης».

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η κοινωνική ιστορία του αθλητισμού στην Σμύρνη έως το 1922, η διερεύνηση της διαδρομής των προσφυγικών αθλητικών σωματείων, και ιδιαίτερα του Απόλλωνα Σμύρνης, από την ίδρυση έως και την περίοδο του Μεσοπολέμου, και η διαχείριση της προσφυγικής μνήμης από τις οπαδικές κοινότητες.

Είναι επίσης απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (M.Sc) στο αντικείμενο «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (2010).

Τίτλος Ομιλίας: Μικρασιατικός Γυμναστικός Σύλλογος Απόλλων Σμύρνης: Όψεις από τη διαδρομή ενός προσφυγικού αθλητικού σωματείου στην Αθήνα του Μεσοπολέμου

  • Γιώργος Ιωαννίδης, Πρώην Γυμνασιάρχης Φυσικής Αγωγής, Παλαίμαχος Εθνικού Αστέρα
5η εσπερίδα του Ανοιχτού Διαρκούς Συνεδρίου «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής "Προσφυγικός αθλητισμός στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου". Γιώργος Ιωαννίδης, Πρώην Γυμνασιάρχης Φυσικής Αγωγής, Παλαίμαχος Εθνικού Αστέρα
5η εσπερίδα του Ανοιχτού Διαρκούς Συνεδρίου «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής “Προσφυγικός αθλητισμός στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου”. Γιώργος Ιωαννίδης, Πρώην Γυμνασιάρχης Φυσικής Αγωγής, Παλαίμαχος Εθνικού Αστέρα

Ο Γιώργος Ιωαννίδης είναι συνταξιούχος Γυμνασιάρχης Φυσικής Αγωγής και Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Εθνικού Αστέρα. Υπήρξε καθηγητής και Γυμνασιάρχης Φυσικής Αγωγής για συνολικά 3 δεκαετίες, αρχηγός των κατασκηνώσεων της Εθνικής Τραπέζης για δέκα χρόνια καθώς και προπονητής ενόργανης αγωνιστικής γυμναστικής στα σωματεία Νήαρ Ηστ και Ποσειδώνα Ιλισίων. Πρωτοστάτησε ως υπεύθυνος εφαρμογής προγραμμάτων μαζικού λαϊκού αθλητισμού στο Δήμο Καισαριανής.

Τίτλος ομιλίας: Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός στη ζωή των προσφύγων της Καισαριανής

  • Ανδρέας Μπαλτάς, Δρ. Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου
5η εσπερίδα του Ανοιχτού Διαρκούς Συνεδρίου «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής "Προσφυγικός αθλητισμός στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου". Ανδρέας Μπαλτάς, Δρ. Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου
5η εσπερίδα του Ανοιχτού Διαρκούς Συνεδρίου «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής “Προσφυγικός αθλητισμός στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου”. Ανδρέας Μπαλτάς, Δρ. Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου

Ο Ανδρέας Μπαλτάς είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού καθώς και Πολιτική Επιστήμη και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Είναι ο μοναδικός διδάκτωρ στην Ελλάδα πάνω στο αντικείμενο του προσφυγικού αθλητισμού

Εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και διδάσκει Κοινωνική και Πολιτισμική Ιστορία του Αθλητισμού και των Σπορ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και διδάσκει Κοινωνική και Πολιτισμική Ιστορία του Αθλητισμού και των Σπορ στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Τίτλος ομιλίας: Ο αθλητισμός των προσφύγων της Κωνσταντινούπολης στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου (1922-1940)

  • Θοδωρής Μπελίτσος, ιστορικός, ερευνητής, συγγραφέας
5η εσπερίδα του Ανοιχτού Διαρκούς Συνεδρίου «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής "Προσφυγικός αθλητισμός στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου". Θοδωρής Μπελίτσος, ιστορικός, ερευνητής, συγγραφέας
5η εσπερίδα του Ανοιχτού Διαρκούς Συνεδρίου «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής “Προσφυγικός αθλητισμός στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου”. Θοδωρής Μπελίτσος, ιστορικός, ερευνητής, συγγραφέας

Ο κύριος Μπελίτσος είναι ιστορικός, ερευνητής και συγγραφέας. Υπηρέτησε ως καθηγητής χημικός στη Μέση εκπαίδευση και διετέλεσε Διευθυντής του Ομήρειου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης. Ως συγγραφέας και ερευνητής ασχολείται με την ιστορία, τη λογοτεχνία και το λαϊκό πολιτισμό. Έχει συγγραφέι περισσότερα από 25 βιβλία και έχει τιμηθεί για το συγγραφικό του έργο από την Ακαδημία Αθηνών. Αρθρογραφεί για θέματα αθλητικής ιστορίας και έχει εκδώσει τους τόμους:

  1. «Πανιώνιος – 125 χρόνια προσφοράς στον Ελληνικό αθλητισμό»
  2. «Ο αθλητισμός στη Λήμνο από τις απαρχές μέχρι σήμερα»

Τίτλος Ομιλίας: Ο Πανιώνιος εισάγει τον γυναικείο αθλητισμό στην Ελλάδα

5η εσπερίδα του Ανοιχτού Διαρκούς Συνεδρίου «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής. Το παρόν δήλωσαν ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής Γιώργος Κατημερτζής, ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Μηνάς Χατζησάββας, ομάδες της πόλης όπως ο Μικρασιατικός και πλήθος κόσμου. Στο τέλος της εσπερίδας, ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Τσιροζίδης, οι ομιλητές και νέοι αθλητές της Καισαριανής έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία.

Όλες οι εσπερίδες του Διαρκούς Ανοιχτού Συνεδρίου του Δήμου Καισαριανής μεταδόθηκαν ζωντανά στο διαδίκτυο, με την ευγενική χορηγία της Cosmote, η οποία ήταν ο μέγας χορηγός του Συνεδρίου.

Η αφίσα της 5ης εσπερίδας του Ανοιχτού Διαρκούς Συνεδρίου «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής "Προσφυγικός αθλητισμός στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου"
Η πρόσκληση της 5ης εσπερίδας του Ανοιχτού Διαρκούς Συνεδρίου «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας του Δήμου Καισαριανής “Προσφυγικός αθλητισμός στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου”
Μετάβαση στο περιεχόμενο