περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Παρασκευή, 19 Απριλίου | 9:21πμ

Συνέντευξη Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Τσιροζίδη, στην εφημερίδα Ζω2:

“Το όραμά μας για την Ποιότητα Ζωής και τον Αθλητισμό στην Καισαριανή πήρε σάρκα και οστά από την πρώτη ημέρα! Και μόλις ξεκινήσαμε!”

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Τσιροζίδης, στο πάρκο ανακύκλωσης

Κύριε Αντιδήμαρχε, διαχειρίζεστε έναν από τους δυσκολότερους τομείς σε κάθε Δήμο, αυτόν της Καθαριότητας. Που βρίσκεται η Καισαριανή στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων;

Ο Δήμος Καισαριανής σήμερα στον τομέα της Καθαριότητας δεν έχει καμία σχέση με το Δήμο που παραλάβαμε πριν 3,5 χρόνια. Συνολικά, στα τρία πρώτα χρόνια της θητείας μας φέραμε στον τομέα Ποιότητας Ζωής και Αθλητισμού 1.678.000 ευρώ:

  • 523.000€ για αγορά & επισκευή απορριμματοφόρων
  • 600.000€ για αθλητικές υποδομές
  • 350.000€ για παιδικές χαρές
  •   90.000€ για υποδομές πυρασφάλειας
  •   45.000€ για τοποθέτηση ραμπών για ΑμεΑ
  •   70.000€ για τοποθέτηση στεγάστρων

Καταρτίσαμε Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων εναρμονιζόμενο με το Εθνικό και το Περιφερειακό Σχέδιο Καθαριότητας, γιατί δεν υπήρχε, δημιουργήσαμε Γραφείο Κίνησης της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, εξορθολογήσαμε τη λειτουργία της Υπηρεσίας, συντάσσοντας Καθηκοντολόγιο υπαλλήλων, προμηθευτήκαμε, αντικαταστήσαμε και επισκευάσαμε το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των οχημάτων Καθαριότητας του Δήμου:

  • αγοράσαμε 4 μικρά οχήματα για τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου
  • προμηθευτήκαμε 2 νέα απορριμματοφόρα, ένα απορριμματοφόρο για περισυλλογή βιοαποβλήτων (καφέ) και μία καινούργια νταλίκα αποκομιδής απορριμμάτων
  • επισκευάσαμε το μέχρι τότε εκτός λειτουργίας απορριμματοφόρο ανακύκλωσης
  • ενεργοποιήσαμε για πρώτη φορά, πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής βιοαποβλήτων
  • και τώρα ετοιμαζόμαστε να το επεκτείνουμε, με χρηματοδότηση ύψους 1.006.012€ από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων)

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Τσιροζίδη μπροστά στο καφέ απορριμματοφόρο την ημέρα της παραλαβής του, 4 Σεπτεμβρίου του 2020! Ήταν το πρώτο νέο απορριμματοφόρο που παρέλαβε η διοίκηση Βοσκόπουλου, μόλις λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της!

Μέσω του προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, θα προμηθευτούμε:

  • ειδικό απορριμματοφόρο συλλογής και μεταφοράς βιοαποβλήτων με πλυντήριο
  • ένα φορτηγό με αρπάγη για συλλογή κλαδιών
  • ένα μεγάλο κλαδοτεμαχιστή
  • 1.000 καφέ κάδους που θα τοποθετηθούν έξω από πολυκατοικίες και σπίτια
  • τις απαραίτητες βιοδιασπώμενες σακούλες για τη μεταφορά των βιοαποβλήτων από το σπίτι στον κάδο
  • καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια για τους δημότες.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Τσιροζίδη μπροστά στο 3ο νέο απορριμματοφόρο.

Το 2ο νέο απορριμματοφόρο παρέλαβε ο Δήμος στις 27 Νοεμβρίου του 2020, ενάμησι μήνα μετά την παραλαβή του πρώτου (καφέ) απορριμματοφόρου!

Αν δεν κωλυσιεργήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, το πρόγραμμα θα έχει υλοποιηθεί εντός του 2023.

Σύντομα θα αγοράσουμε ένα μικρό απορριμματοφόρο για να χωράει στα στενά.

Η απομείωση των απορριμμάτων στο Δήμο ήταν στρατηγικός στόχος του προεκλογικού μας προγράμματος και ικανοποιεί 2 ευρύτερους στόχους: την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση εξόδων του Δήμου. Η αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων από την Καισαριανή στον ΧΥΤΑ Φυλής είναι κοστοβόρα και περιβαλλοντικά επιβλαβής.

Απώτερος σκοπός μας μέχρι το τέλος της επόμενης θητείας μας να έχουμε εξασφαλίσει αυτονόμηση του Δήμου στη διαχείρηση απορριμμάτων, σε συνεργασία με όμορους δήμους, δημιουργώντας μια υποδομή επεξεργασίας απορριμμάτων σε χώρο κοντά μας, μειώνοντας τα έξοδα μεταφοράς και διαχείρισης κατά 4/5. Αυτός ο σχεδιασμός συμπληρώνεται από πολιτικές που ήδη εφαρμόζουμε, όπως η αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης. Ανακυκλώνουμε κατά 20% περισσότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη διοίκηση.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Τσιροζίδη και μερικούς από τους εργαζόμενους στον τομέα Καθαριότητας φωτογραφίζονται μπροστά στο 3ο νεο απορριμματοφόρο την ημέρα της παραλαβής του, 1η Ιουνίου 2022

Άλλος ένας στρατηγικός στόχος μας είναι η διαχείριση υδάτων. Η έκταση του Δήμου μας είναι 8.500 στρέμματα, εκ των οποίων τα 7.500 είναι ορεινή περιοχή και πράσινο, με μόλις 1.000 στρέμματα δομημένο περιβάλλον. Είμαστε η χαρά της ΕΥΔΑΠ! Εργαζόμαστε σκληρά για να μειώσουμε δραστικά το κόστος άρδευσης.

Η τοποθέτηση της νέας αντλίας στην Γεώτρηση της οδού Δερβενακίων

Πρόσφατα επισκευάσαμε τις δύο γεωτρήσεις (Κατεχάκη & Δερβενακίων) που διαθέτει ο Δήμος, οι οποίες κατασκευάστηκαν το 1995 και υδροδοτούν το Νεκροταφείο Καισαριανής, το Βλητικό Σταθμό, το Δημοτικό Στάδιο «Μιχάλης Κρητικόπουλος», τη Μονή του Αγίου Ιωάννη, το Δημοτικό Πάρκο «Τα Ξύλινα», το Πάρκο της οδού Ανατολικής Θράκης και εν μέρει το Πάρκο του Σκοπευτηρίου. Μετά από δεκαετίες υπολειτουργίας λόγω τεχνικών προβλημάτων, αντικαταστήσαμε τις παλαιές αντλίες, μειώνοντας αφενός το ενεργειακό κόστος λειτουργίας τους και αφετέρου αυξάνοντας την αποδοτικότητά τους. Τώρα δρομολογούμε τη δημιουργία δύο νέων γεωτρήσεων εντός του Σκοπευτηρίου προκειμένου να καλύψουμε πλήρως τις ανάγκες άρδευσής του. Με την ενεργειακή κοινότητα που συστήνουμε αυτή τη περίοδο σκοπεύουμε να αυτονομηθούν ενεργειακά όλες αυτές οι υποδομές!

Η τοποθέτηση της νέας αντλίας στην Γεώτρηση της οδού Κατεχάκη

Τέλος, στον τομέα Ποιότητας Ζωής έχουμε μια εκκρεμότητα με την αποκατάσταση της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας δρομολογήσαμε την προμήθεια 2 λεωφορείων. Υποβάλαμε αίτηση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠ.ΕΣ.. Εδώ και δύο χρόνια, το Υπουργείο ούτε απορρίπτει ούτε εγκρίνει το αίτημα, με αποτέλεσμα να είμαστε δέσμιοι αυτής της ατέρμονης αναμονής.

Είστε επίσης Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και τον τελευταίο καιρό ακούγονται πολλά στην πόλη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Ας ξεκινήσουμε με την κατάρριψη μερικών «μύθων» που κυκλοφορούν και παραπλανούν τους συνδημότες μας:

Μύθος Ν1: το Δημοτικό Στάδιο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» περιήλθε στη χρήση αποκλειστικά της  ομάδας της Κηφισιάς!

Αυτό είναι ένα κακό ψέμα!!!

Καμία ομάδα δεν έχει αποκλειστεί από το Στάδιο!

Το γήπεδο, που επισκευάστηκε με έξοδα του προέδρου της ομάδας και πληροί πλέον προδιαγραφές Super league 2, χρησιμοποιεί και ο Μικρασιατικός-Εθνικός Αστέρας και εκ περιτροπής ο Γ.Σ. Καισαριανής, οι παλαίμαχοι του Εθνικού Αστέρα και ενίοτε άλλες ομάδες.

Η ανακαινισμένη κερκίδα του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Στάδιο “Μιχάλης Κρητικόπουλος”

Αυτές οι επισκευές αποτελούν τη μία κατηγορία παρεμβάσεων. Η άλλη αφορά στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος» του ΥΠ.ΕΣ. χάρη στο οποίο γκρεμίσαμε την ακατάλληλη κερκίδα. Στη θέση της θα κτιστεί κτίριο, το οποίο θα περιλαμβάνει γυμναστήριο και άλλους αθλητικούς χώρους. Υλοποιήσαμε επίσης παρεμβάσεις στο βοηθητικό γήπεδο που αφορούν στην ασφάλεια των αθλητών, όπως τοποθέτηση στρωμάτων στις παρειές του γηπέδου και αναμένουμε έγκριση για την αλλαγή τάπητα.

Οι νέοι προβολείς του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Στάδιο “Μιχάλης Κρητικόπουλος”

Μύθος Ν2: οι χώροι άθλησης και τα αθλητικά σωματεία της πόλης

Καταρχάς να καταρρίψω ένα μίνι μύθο ότι τα 5×5 εντός του Σκοπευτηρίου τα έχουμε παραχωρήσει στην Κηφισιά. Αστείο ψέμα! Τα δύο γήπεδα αξιοποιούνται από τον Μικρασιατικό εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με παραχώρηση στο σωματείο από τη Λαϊκή Συσπείρωση του κ. Κατημερτζή!

Κυκλοφορεί μια παραφιλολογία ότι τα γήπεδα δεν είναι ελεύθερα προς τους πολίτες. Για να τελειώνουμε με αυτές τις γελοιότητες να διευκρινίσουμε τα εξής:  τα γήπεδα τένις, βόλευ και μπάσκετ είναι ελεύθερα και ανοιχτά για όλους. Τα γήπεδα που έχουν παραχωρηθεί σε σωματεία, εδώ και πολλά χρόνια, είναι τα 5×5.

Όλες οι ομάδες ποδοσφαίρου της πόλης έχουν πρόσβαση στα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου! Στο γήπεδο της Νήαρ Ηστ προπονούνται ο Φωστήρας, ο Πανιώνιος και ο Γ.Σ., ενώ το «Κρητικόπουλος» χρησιμοποιούν οι υπόλοιπες ομάδες της πόλης. Το βοηθητικό χρησιμοποιείται από τα σωματεία μας. Όλοι οι χώροι άθλησης είναι ελεύθεροι για τα σχολεία της πόλης και φυσικά ελεύθεροι κόστους για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Η παραχώρηση των γηπέδων σε σωματεία αποτελεί εθνική πρακτική και οφείλεται σε οικονομικο-κοινωνικο-πολιτικούς λόγους. Πριν την κρίση, η συνήθης πρακτική ήταν η οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων από τους Δήμους. Σταδιακά, λόγω των γενικευμένων περικοπών, οι περισσότεροι Δήμοι έχασαν τη δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης, Αντ’ αυτού, εφάρμοσαν μια πολιτική παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων έναντι κάποιου αντιτίμου, προκειμένου να βοηθήσουν τα σωματεία να παραμείνουν ενεργά και να προσφέρουν ποιοτικές και ΦΘΗΝΕΣ υπηρεσίες στα μέλη τους!

Επίσης, η έλλειψη φύλαξης των δημόσιων αθλητικών χώρων αποθάρρυνε την ελεύθερη άθληση των παιδιών στα γήπεδα χωρίς επίβλεψη. Ο σωματειακός αθλητισμός έγινε μονόδρομος. Η πολιτική αυτή είναι πλέον παγιωμένη. Εμείς απλώς τη συνεχίζουμε. Προσπαθήσαμε μάλιστα να αποκαταστήσουμε και μια αδικία, προσφέροντας ένα γήπεδο 5×5 στο μοναδικό σωματείο με ακαδημία που δεν είχε δικό του γήπεδο για να προπονούνται τα παιδιά, αλλά δυστυχώς η αντιπολίτευση μας εμπόδισε.

Το έργο μας ενοχλεί πολύ κόσμο, το ξέρουμε, αλλά θα επιμείνουμε γιατί θέλουμε το καλό της πόλης. Δεν ήρθαμε να παίξουμε κομματικά παιχνίδια. Εμείς βάζουμε μπροστά την Καισαριανή.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Τσιροζίδης, με τον Δήμαρχο Καισαριανής, Χρήστο Βοσκόπουλο, σε ένα από τα 10 ανακαινισμένα ανοιχτά γήπεδα της πόλης

Κι αυτό με φέρνει στο Μύθο Ν3: Καταργήσαμε το γυμναστήριο «Καισάρειον»!

Επί δημαρχίας Μπαρτσώκα αποφασίστηκε η ίδρυση του δημοτικού γυμναστηρίου σε μια σύμπραξη Δήμου – ΑΟ Νήαρ Ηστ, σύμφωνα με την οποία ιδρύθηκε το γυμναστήριο στο ΑΦΜ της Νήαρ, προκειμένου να προπονούνται οι αθλητές του συλλόγου, επί της ουσίας όμως ιδρύθηκε προς όφελος των δημοτών. Το γυμναστήριο ήταν οικονομικά βιώσιμο γιατί το εργασιακό κόστος καλυπτόταν από τα Π.Α.Γ.Ο. (Προγράμματα Άθλησης για Όλους), ενώ άλλα έξοδα καλύπτονταν από τις συνδρομές. Κατά τη διάκρεια της κρίσης, τα οικονομικά της Νήαρ Ηστ και τα έσοδα του γυμναστηρίου επλήγησαν, με αποτέλεσμα η λειτουργία του «Καισάρειον» να είναι ζημιογόνα για το ιστορικό μας σωματείο, το οποίο σταδιακά εγκλωβίστηκε σε μια οικονομική μέγγενη που διατάρασσε την λειτουργία του.

Θέλουμε η πόλη να διαθέτει υγιή αθλητικά σωματεία, ισχυρά και ανταγωνιστικά. Αποφασίσαμε λοιπόν να απεγκλωβίσουμε το ιστορικότερο σωματείο μας από αυτή την οικονομική ομηρεία, με αποτέλεσμα η Νήαρ Ηστ να είναι σήμερα ελεύθερη χρεών, σημειώνοντας εντυπωσιακή ανοδική πορεία!

Παρά την κατάργηση των Π.Α.Γ.Ο. το 2021, θέλαμε να επαναλειτουργήσουμε το γυμναστήριο, εντάσσοντας μάλιστα τη δημιουργία νέου χώρου στην πρόταση χρηματοδότησης για το κτίριο που θα αντικαταστήσει την παλαιά κερκίδα. Μέχρι την κατασκευή του, προτείναμε την επαναλειτουργία του «Καισάρειον» στον παλαιό του χώρο. Η αντιπολίτευση μας δήλωσε ότι σε περίπτωση επαναλειτουργίας του «Καισάρειον» στον υπάρχοντα χώρο που δεν ήταν χώρος κύριας χρήσης, θα μας καταγγείλει στην πολεοδομία! Όντως υπάρχουν θέματα αυθαιρεσίας, κυρίως πολεοδομικής φύσεως, όχι όμως ζητήματα ασφάλειας. Αλλά αναρωτιόμαστε, γιατί αυτό αποτελεί πρόβλημα της δικής μας θητείας και όχι όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών; Αποτέλεσμα, το Καισάρειον είναι κλειστό…

Το ανοιχτό γυμναστήριο στο Πάρκο “Τα Ξύλινα”

Ποιες είναι οι προκλήσεις, οι άμεσες προτεραιότητες, τα βασικά προβλήματα που καλείστε να διαχειριστείτε στο άμεσο μέλλον;

Η κρατική χρηματοδότηση στους Δήμους γίνεται βάσει πληθυσμού. Καμία άλλη παράμετρος δεν λαμβάνεται υπόψη. Αυτό σημαίνει ότι αν είσαι ένας μικρός πληθυσμιακά Δήμος, με περιορισμένα ίδια έσοδα, όπως ο Δήμος Καισαριανής, έρχεσαι συχνά αντιμέτωπος με ανυπέρβλητα προβλήματα. Για παράδειγμα, ο Δήμος Καισαριανής διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό περιαστικού πρασίνου στην Αττική: 131,94 τ.μ. ανά κάτοικο. Γνωστός μεγάλος δήμος με 0,16 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο, λαμβάνει 8 φορές μεγαλύτερη κρατική χρηματοδότηση από την Καισαριανή επειδή έχει οκταπλάσιο πληθυσμό.

Μόνο στον τομέα του πρασίνου, τα έξοδα συντήρησης για το Δήμο μας είναι τεράστια, ενώ η Υπηρεσία Πρασίνου είναι τραγικά υποστελεχωμένη, με μόλις 12 ενεργούς εργαζόμενους. Τι να προλάβουν να κάνουν 12 άτομα σε μια πόλη με 7.500 στρέμματα πρασίνου; Όταν προκηρύσσονται θέσεις μέσω των 8μηνων προγραμμάτων συμβασιούχων, προσλαμβάνονται περίπου άλλοι 14. Κατά τη διάρκεια της δικής μας θητείας τέτοια προγράμματα έτρεξαν μόνο δύο φορές, με απόσταση σχεδόν δύο ετών μεταξύ τους. Μιλάμε δηλαδή για αποδεκατισμένες υπηρεσίες που είναι ανθρωπίνως αδύνατον να αντεπεξέλθουν.

Ο Δήμος Καισαριανής διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό περιαστικού πρασίνου στην Αττική: 131,94 τ.μ. ανά κάτοικο

Ποιό είναι το όραμά σας για τον αθλήτισμό στην πόλη;

Το όραμά μας για τον αθλητισμό είναι λίγα αλλά ισχυρά σωματεία, καλά διαρθρωμένα, με ισχυρές έδρες και βοήθεια από το Δήμο, με απώτερο σκοπό την άνοδό τους σε καλύτερες κατηγορίες, ώστε να κατορθώσουμε να ξανά ζωντανέψουμε τον αθλητισμό στην πόλη. Παράλληλα επιδιώκουμε τη στήριξη του μαζικού αθλητισμού, οργανωμένα, με σωστές αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και υποδομές για ελεύθερο αθλητισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πολιτικής μας είναι η πρόσφατη εγκατάσταση των τριών ανοιχτών γυμναστηρίων στα πάρκα Αλεξάνδρου, Άη-Γιάννη «Ξύλινα» και Σκοπευτηρίου, καθώς και η ένταξη προπονητικού στίβου στην ανάπλαση του πάρκου του Σκοπευτηρίου.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Τσιροζίδης σε ένα από τα 10 ανακαινισμένα ανοιχτά γήπεδα της πόλης

Ποιος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός για την Ποιότητα ζωής στην Καισαριανή;

Το όραμά μας για το περιβάλλον, την καθαριότητα και την ποιότητα ζωής συμβαδίζει με αυτό του αθλητισμού, καθώς βασίζεται στους ίδιους άξονες. Εδώ και τρία χρόνια «ρίχνουμε τσιμέντα» σε όλους τους τομείς. Μετά από χρόνια απραξίας ρίχνουμε θεμέλια από την αρχή.

Αναπτύσσουμε ήπιες δράσεις τουρισμού, με κεντρικό άξονα τον περιπατητικό τουρισμό, στοχεύουμε στην ενοποίηση των χώρων πρασίνου, την ενσωμάτωση του περιαστικού πρασίνου στον αστικό ιστό μέσω του Σ.Β.Α.Κ., μέσω της διαμόρφωσης πράσινων διαδρομών που ενώνουν τις απέναντι παρειές της πόλης, δηλαδή το Σκοπευτήριο με την Πανεπιστημιούπολη, με ήπιες διαδρομές και μέσα, όπως τα ηλεκτρικά ποδήλατα, πρόγραμμα που έχει εγκριθεί και είναι σε τροχιά υλοποίησης, όπου ο περιπατητής θα μπορεί να διανύσει την διαδρομή χωρίς να συναντά αυτοκίνητο. Η Καισαριανή αλλάζει, γίνεται μια βιώσιμη πόλη, φιλική στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του Πάρκου του Σκοπευτηρίου στην πρόταση ανάπλασης: στη θέση του χωμάτινου γηπέδου θα δημιουργηθεί προπονητικός στίβος

Διαβάστε όλο το τεύχος της εφημερίδας Ζω2 στο παρακάτω συνημμένο:

ΑΡΧΕΙΑ

Αρχείο Περιγραφή Μέγεθος αρχείου
pdf Ζω2 Τεύχος Ιανουαρίου 2023 5 MB

Πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο