περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Κυριακή, 07 Ιουλίου | 9:28μμ

ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

05.07.2024

Θέματα που αφορούν στην ανακύκλωση συζήτησε στην πρόσφατη σύνοδό του το ΔΣ της ΚΕΔΕ. Είναι γνωστό ότι η ανακύκλωση αστικών απορριμμάτων στην Ελλάδα κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γιατί δεν υφίσταται κεντρικό σύστημα χρηματοδότησης και οργάνωσής της και επειδή οι εταιρείες παραγωγής ανακυκλώσιμων δεν επιτελούν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία υποχρεώσεις τους.

Στην τοποθέτησή του ο αγωνιστής δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης τόνισε ότι  η διαχείριση των απορριμμάτων είναι “φλέβα” χρυσού για τους ομίλους, ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχει σκανδαλώδης εύνοια απέναντι σε κάποιους οι οποίοι θέλουν να κάνουν μπίζνες στην πλάτη του λαού μας, των δήμων και γενικότερα».

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τη νομοθεσία που η ίδια και οι προηγούμενες ψήφισαν για να σταματήσει η ασυλία των εταιρειών, να επιβάλει ειδική φορολογία στις επιχειρήσεις παραγωγής ανακυκλώσιμων που να καλύπτει συνολικά το κόστος ανακύκλωσης, να θέσει σε άμεση εφαρμογή αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης της υψηλής φοροδιαφυγής, να καλυφθούν τα κενά χρηματοδότησης της εταιρείας ανακύκλωσης, η εταιρία ανακύκλωσης να αναλάβει τη συνολική ευθύνη υλοποίησης των υποχρεώσεων των παραγωγών, όπως προκύπτει από τη νομοθεσία, συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση των ανακυκλώσιμων συσκευασιών».

Ειδικότερα για το τέλος ταφής σημείωσε ότι πρόκειται για ένα απαράδεκτο χαράτσι και κάλεσε το ΔΣ της ΚΕΔΕ να λάβει άμεσα μέτρα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο