44η Εθελοντική Αιμοδοσία

                                     Γίνε  και  εσύ αιμοδότης στην Eθελοντική Aιμοδοσία του Δήμου Καισαριανής

 

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Καισαριανής συνδιοργανώνει με το ΕΠΑΣ και το ΕΠΑΛ Καισαριανής την 42η Εθελοντική Αιμοδοσία την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 από 9.00 έως 13:00 στο χώρο του ΕΠΑ.Λ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ στην οδό Ηρώς Κωνσταντοπούλου 2.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης των εθελοντικών αιμοδοσιών γίνεται σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου “Γεώργιος Γεννηματάς” και τη σημαντική συνδρομή των μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ , του 1ου ΕΠΑ.Σ, των εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής, καθως επίσης και πολλών κατοίκων της πόλης μας.
Σας θέλουμε όλους συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια.

 

Καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας χρειάζονται αίμα γι’αυτό το λόγο η κινητοποίηση, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή όλων μας κρίνεται επιτακτική ανάγκη. Καθένας μας και όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε πέντε λεπτά από τον χρόνο μας για να σώσουμε μια ζωή.
Από την Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου μπορούν να παίρνουν αίμα οι αιμοδότες και οι συγγενείς τους μέχρι πρώτου βαθμού συγγένειας, όλοι οι δημότες στους οποίους συναίβει κάποιο έκτακτο περιστατικό και τα παιδιά του Δήμου που πάσχουν από Μεσογειακή αναιμία. Ο Δήμος δεν μπορεί να δώσει αίμα σε προγραμματισμένες εγχειρήσεις γιατί αυτό απαγορεύεται από το Νόμο, εκτός αν ο εγχειριζόμενος είναι αιμοδότης ή συγγενής, μέχρι πρώτου βαθμού συγγένειας, αιμοδότη του Δήμου.

 

                Χρήσιμες πληροφορίες για τον αιμοδότη

  • Κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει αιμοδότης, εφόσον είναι υγιής και έχει ηλικία μεταξύ 18 έως 62 ετών.
  • Πρίν την αιμοδοσία γίνεται λήψη ιστορικού, ελέγχεται η πίεση του αίματος, ερευνάται μήπως ο αιμοδότης είναι αναιμικός.
  • Το αίμα πριν χορηγηθεί, εξετάζεται επίσης σχολαστικά για πολλές αρρώστιες που μπορεί να έχει περάσει ο αιμοδότης χωρίς να το ξέρει.Σε περίπτωση που διαπιστωθεί οτιδήποτε, το αίμα δεν χορηγείται και ειδοποιείται ο αιμοδότης για να κάνει τις εξετάσεις πουπρέπει.
  • Η αιμοληψία διαρκεί μόνο πέντε λεπτά και είναι τελείως ανώδυνη.
  • Ο αιμοδότης μένει άλλα δέκα λεπτά ξαπλωμένος και πίνει αναψυκτικό ή χυμό.Μόνο δέκα λεπτά χρειάζεται ο οργανισμός για να αναπληρώσει τον όγκο του αίματος που του έλειψε.
  • Καλό είναι μετά την αιμοδοσία , για μια ώρα να αποφεύγεται το κάπνισμα και η βαριά σωματική εργασία.
  • Η συχνότητα που μπορεί ένας αιμοδότης να δίνει αίμα είναι κάθε 3 έως 4 μήνες.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ