51η EΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Καισαριανής συνδιοργανώνει με το  ΕΠΑ.Λ. Καισαριανής  την 51η  Εθελοντική Αιμοδοσία την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 από 9:00 έως 13:00 στο χώρο του  1ου ΕΠΑ.Λ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ στην οδό Ηρώς Κωνσταντοπούλου 2.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης των εθελοντικών αιμοδοσιών καθώς και της διαχείρισης αίματος  γίνεται σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου “Γεώργιος Γεννηματάς” και τη σημαντική συνδρομή των μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ, των εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής και των κατοίκων της πόλης μας.

Σας θέλουμε όλους συμπαραστάτες

σε αυτήν την προσπάθεια .

Είναι ζήτημα ζωής !

 

Οι αιμοδότες θα πρέπει να ακολουθούν κάποιες οδηγίες πριν την αιμοδοσία:

  • Ξεκουραστείτε!

Καλό θα είναι να είσαι ξεκούραστος και να έχει προηγηθεί ένας καλός ύπνος κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας.

  • Πιείτε αρκετό νερό!

Φρόντισε να ενυδατώσεις το σώμα σου στο έπακρο πίνοντας υγρά, κυρίως νερό και να μην έχεις καταναλώσει αλκοόλ, πριν την αιμοδοσία.

  • Φάτε σωστά!

Μην πας νηστικός και φρόντισε να έχεις φάει ένα ελαφρύ γεύμα 3 με 4 ώρες πριν δώσεις αίμα. Απέφυγε λιπαρά τρόφιμα και junk food.

  • Υπό δίαιτα;

Αν ακολουθείς κάποιο πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους, φάε ελαφρώς μεγαλύτερες μερίδες από πρωτεϊνούχες τροφές και λαχανικά την ημέρα πριν την αιμοδοσία. Εξάλλου με την αιμοδοσία καις 650 θερμίδες, που θα δώσει ακόμα μια ώθηση στην προσπάθεια σου να χάσεις βάρος.