[:el]H Καισαριανή συνεχίζει να ζει στους ρυθμούς των Χριστουγέννων σκορπίζοντας ζεστασιά και ελπίδα σε μικρούς και μεγάλους[:]

[:el]Και αυτή την Κυριακή 16/12, οι εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα «έδωσαν και πήραν» στην Καισαριανή από το πρωί έως το βράδυ με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Από το πρωί η Κυριακή «έβαλε τα γιορτινά της», με την Περιπατητική Ομάδα Υμηττού να στολίζει το οικολογικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της, γιορτάζοντας αυτή τη δράση όπως μόνο αυτή ξέρει. Με αποξηραμένους καρπούς και φρούτα τα μέλη της Π.Ο.Υ. στόλισαν ένα φυλλοβόλο δέντρο του Υμηττού κοντά στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης  του  Δήμου Καισαριανής που «ξύπνησε» στο καταχείμωνο από τις χαρούμενες φωνές και τα γιορτινά τραγούδια. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος, καθώς και μέλη της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου μας.

Το απόγευμα της Κυριακής το γιορτινό κλίμα μεταφέρθηκε στην καρδιά της πόλης -στο Δημαρχείο– όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 14ης έκθεσης Μαριονέτας, χειροτεχνίας ενηλίκων και παιδιών από το αντίστοιχο τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου μας. Φέτος, ένα μέρος της έκθεσης είναι βασισμένο και αφιερωμένο στα επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο. Είναι τα επαγγέλματα που βοήθησαν στην στήριξη των οικογενειών και την ανάπτυξη της Καισαριανής στα πρώτα της βήματα.  Ο Δήμαρχος περιηγήθηκε για ώρα στην έκθεση και στο ειδικό τμήμα της για τα παλιά επαγγέλματα της Καισαριανής. Στην επιμέλεια καθώς και τη διδασκαλία είναι η Παναγιώτα Κουστουμπάρδη. Η έκθεση θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 28/12.

Από το τσαγκαράδικο του κυρ Αποστόλη στην Καισαριανή με τα καλαπόδια και τη διάχυτη μυρωδιά της τσαγκαρόκολλας, τα  μουσικά τμήματα του Πολιτιστικού μας Κέντρου μας ταξίδεψαν πάνω στις νότες τους … χιλιόμετρα μακριά σε ένα   χιονισμένο γραφικό σπιτάκι της γερμανικής υπαίθρου απολαμβάνοντας το αριστούργημα   «Καρυοθραύστης» του Π. Τσαϊκόφσκι.

 

Η παραμυθένια ιστορία του εκτυλίσσεται σε μια γερμανική πόλη, την Παραμονή των Χριστουγέννων, όταν η μικρή Κλάρα ανοίγει το δώρο της και βλέπει με έκπληξη ένα στρατιωτάκι, που χρησιμεύει ως καρυοθραύστης. Όταν όλοι οι καλεσμένοι φεύγουν, μπαίνει στο σαλόνι, για να κοιμίσει το στρατιωτάκι της. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, την παίρνει ο ύπνος και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο, όπου τα παιχνίδια ζωντανεύουν και δίνουν μάχη με τους τεράστιους ποντικούς, που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Σε αυτή τη μάχη, ο Καρυοθραύστης αναδεικνύεται νικητής και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα. Στην επιμέλεια και τη διδασκαλία είναι η Χρυσούλα Λάζου την οποία και ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος για την φροντίδα που δείχνει στα παιδιά της πόλης μας.

Οι γιορτινές εκδηλώσεις στο Δήμο Καισαριανής δε σταματούν εδώ.

Την Παρασκευή 21/12, στις 20.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη θα διαβαστούν Παραμύθια για μικρούς και θα πραγματοποιηθεί bazaar βιβλίου.

Το Σάββατο 22/12 οι γειτονιές της Καισαριανής θα ζήσουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Στις  18.00 η ώρα στην παιδική χαρά 2ας Μαΐου θα γίνει προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας για όλη την οικογένεια, ενώ στις 20.00 στην πλατεία Αλεξάνδρου θα πραγματοποιηθεί Συναυλία από το φωνητικό σύνολο Libro Coro, υπό τη διεύθυνση της Ανθής Γουρουντή.

Επόμενη εορταστική εκδήλωση το  Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 στις 21.00 στα Ξύλινα (πάρκο Αη Γιάννη) θα ακούσουμε Παραμύθια για μεγάλους.

 

[:]