περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Παρασκευή, 26 Απριλίου | 8:45μμ

Χορός

ΜΠΑΛΕΤΟ – ΜΟΝΤΕΡΝΟ

Περιλαμβάνονται τα εξής τμήματα:

ΜΠΑΛΕΤΟ: ΚΛΑΣΙΚΟ – NEOΚΛΑΣΙΚΟ (R.A.D – Royal Academy of Dance), από Α΄ Δημοτικού και άνω
Το μπαλέτο ένα από τα πιο όμορφα είδη χορού, με μεγάλη ιστορία και λάτρεις σε όλο τον κόσμο. Ένα κοινό στοιχείο που χαρακτηρίζει όλα τα είδη (σχολές) μπαλέτου είναι η πειθαρχία, οι εντυπωσιακές και συχνά δύσκολες ασκήσεις και η συχνή εξάσκηση, παράγοντες που δίνουν στους χορευτές μπαλέτου πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα.

Το μπαλέτο περιλαμβάνει ασκήσεις που βελτιώνουν την στάση του σώματος και το συντονισμό των μελών του, την αίσθηση του ρυθμού και τη μνήμη, ενώ καλλιεργούν τη δημιουργικότητα, την καλλιτεχνική έκφραση, τη χάρη, τη σωματική πειθαρχία και τη σωματική επικοινωνία με τους άλλους χορευτές.

Ως αεροβική άσκηση, το μπαλέτο συμβάλλει στην καλή φυσική κατάσταση και ενδυναμώνει τους μυς της πλάτης και τους κοιλιακούς, χτίζοντας δυνατά, ευλύγιστα και σμιλεμένα κορμιά, χωρίς να προσθέτει όγκο.

Το μπαλέτο ενισχύει τη μουσική καλλιέργεια των μαθητών και ενθαρρύνει την εκτίμηση και την αγάπη για την κλασσική μουσική, ενώ παράλληλα χαρίζει αυτοπεποίθηση.

Γιατί να το επιλέξω; Για όλους τους παραπάνω λόγους, εάν σας συγκινεί η κλασσική μουσική και έχετε επιμονή και υπομονή. Έχει πολλά επίπεδα μάθησης και πολλές δυνατότητες προσαρμογής τηςς, γι’ αυτό και απευθύνεται σε όλους! Μπορείτε λοιπόν να κάνετε μπαλέτο, είτε για να γυμναστείτε, είτε για να αποκτήσετε χάρη και ευκινησία είτε και για να ακολουθήσετε καριέρα χορευτή! Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να μάθετε να σέβεστε το σώμα σας και το μυαλό σας με υγιή τρόπο και να διοχετεύετε την ενέργειά σας εποικοδομητικά!

ΜΟΝΤΕΡΝOΣ ΧΟΡOΣ – ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (I.S.T.D) (Imperial Society of Teachers of Dance): από Α΄ Δημοτικού και άνω

Ο σύγχρονος χορός , θα λέγαμε ότι είναι μια μορφή χορού σε μια συνεχή εξέλιξη. Οι ρίζες του σύγχρονου χορού βρίσκονται στο κλασικό μπαλέτο. Αποτελεί ένα ανοιχτό πεδίο διερεύνησης και εξέλιξης της αντίληψης,  της κινητικής νοημοσύνης,  της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Μακριά από τις αυστηρές φόρμες και τεχνικές του κλασικού μπαλέτου και έχοντας ως βάση τον πειραματισμό,  απελευθέρωσε την κίνηση και την έκφραση,  τη δημιουργία και τα συναισθήματα. 

Γιατί να το επιλέξω:Ο Σύγχρονος χορός ωφελεί και το σώμα μας εξίσου με την ψυχή!

Όσο περισσότερο ασχολείται κανείς με τον σύγχρονο χορό τόσες περισσότερες αλλαγές παρατηρεί στο σώμα του. Τα οφέλη είναι πολλά, καθώς ο σύγχρονος χορός γυμνάζει όλο το σώμα προσφέροντας άνεση στην κίνηση, χάρη και ευελιξία, ενώ επιπλέον μας βοηθά να καταπολεμήσουμε το άγχος και να εκτονωθούμε.

ΧΙΠ-ΧΟΠ – ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Από Δ΄ Δημοτικού και άνω
Με τον όρο hip hop αναφερόμαστε στο ξεκίνημα μιας κουλτούρας στη δεκαετία του 70 ‘ όπου μέσα από τη μουσική,  τη ζωγραφική ( γκράφιτι) , τα ρούχα  , τον χορό και τον συγκεκριμένο τρόπο ερμηνείας στα τραγούδια, στις ΗΠΑ ,  συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη, μέσα από την κουλτούρα αυτή αντιστάθηκαν οι περιθωριακοί . Ο χορός αποτελείται από πολλά διαφορετικά style κρύβοντας το καθένα τη δική του ιστορία γέννησης.  Μερικά από αυτά είναι το Popping ,το locking ,το house , το Wacking κ.α.  Οι χοροί αυτοί γεννήθηκαν στους δρόμους,  μα πολλά χρόνια τώρα έχουν μπει στις σχολές και έχουν χτίσει τη δική τους τεχνική και εξέλιξη! Πολλοί καλλιτέχνες προτιμούν να τους πλαισιώνουν χορευτές αυτού  του style . Στην επεξήγηση open style αναφερόμαστε στο τι χρησιμοποιεί ο δάσκαλος μέσα από την πληθώρα των τεχνικών και στο που ειδικεύεται.  Το open style αντιπροσωπεύει δασκάλους που έχουν περάσει από όλα τα style και τα συνδυάζουν μέσα από χορογραφίες στο μάθημά τους.

Γιατί να το επιλέξω :Αυτό το είδος χορού ενδείκνυται για όσους έχουν πολύ ενέργεια και ταυτόχρονα υπομονή.  Δουλεύουμε πάνω στη μουσικότητα στην ποιότητα απόδοσης των κινήσεων , στη καθαρή εκτέλεση τους ενώ παράλληλα και την ταχύτητα.  Καλλιεργεί την φαντασία,  το σώμα,  και την αυτοπεποίθηση.  Φυσικά το κυριότερο από όλα είναι η παραστατικότητα,  μιας και στις περισσότερες χορογραφίες υπάρχει κάτι που πρέπει να αφηγηθείς.

Μαθητές από Α΄ εως ΣΤ΄Δημοτικού

Συμμετέχουν σε πρόγραμμα που περιλαμβάνει  Μπαλέτο Κλασικό-Νεοκλασικό (R.A.D.) και Μοντέρνο Χορό (I.S.T.D.), 2 φορές την εβδομάδα

Τα μαθήματα του Χιπ-Χοπ (από Δ΄Δημοτικού) γίνονται επιπλέον 1 φορά την εβδομάδα για όσα παιδιά παρακολουθούν μπαλέτο και μοντέρνο.

Τα παιδιά που θέλουν να συμμετέχουν μόνο στο μάθημα του Χιπ-Χοπ, συμμετέχουν σε πρόγραμμα που περιλαμβάνει μοντέρνο χορό και Χιπ-Χοπ, 2 φορές την εβδομάδα.

Τα τμήματα αγοριών Breakdance θα γίνονται 1- 2 φορές την εβδομάδα

Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Συμμετέχουν σε πρόγραμμα που περιλαμβάνει  Μπαλέτο Kλασικό-Νεοκλασικό (R.A.D.) και Μοντέρνο Χορό (I.S.T.D.), 3 φορές την εβδομάδα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Ο παραδοσιακός χορός είναι μια λαϊκή τέχνη η οποία περιλαμβάνει πολλά στοιχεία του πολιτισμού μας. Σκοπός του μαθήματος είναι να γνωρίσουμε αυτήν την λαϊκή τέχνη. Αυτό επιτυγχάνεται αρχικά μέσα από δημοφιλείς παραδοσιακούς χορούς. Καθώς τα μαθήματα προχωρούν, γνωρίζουμε χορούς από συγκεκριμένες περιοχές με στόχο να αποτυπώσουμε το ύφος και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά Α΄ Δημοτικού και άνω και σε ενήλικες.

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Καισαριανής

Υμηττού 57 & Εθν. Αντίστασης
Καισαριανή 16121

Ωράριο λειτουργίας γραμματείας

Δευτέρα έως Παρασκευή 14:00-20:00

E-mail:

politistikokentro@kessariani.gr

b

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο