περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου | 10:40πμ
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΗ » Κοινωνικές Δομές

Κοινωνικές Δομές

Έναρξη αιτήσεων για τις νέες Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Στο Δήμο μας λειτουργεί Κοινωνικό Παντοπωλείο που έχει σαν στόχο την κάλυψη των πρωτογενών αναγκών διατροφής απόρων πολιτών του Δήμους μας.

Οι πόροι του Κοινωνικού Παντοπωλείου προέρχονται τον προϋπολογισμό του Δήμου καθώς και από δωρεές και χορηγίες πολιτών, επαγγελματιών, σωματείων.

Το παντοπωλείο παρέχει δωρεάν, 1 φορά το μήνα, σε οικογένειες τυποποιημένα και κατεψυγμένα τρόφιμα.

Στοιχεία Κοινωνικού Παντοπωλείου
Διεύθυνση: Κοιμήσεως Θεοτόκου 31 – 16121 Καισαριανή
Τηλέφωνο: 2107212482
Email: k.pantopoleio@125.syzefxis.gov.gr
Ώρες λειτουργίας: 08.00-16.00
Πληροφορίες: Λαμπρινή Παπαδοπούλου – Κοινωνική Λειτουργός

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ

Το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Καισαριανής επιδιώκει  να καλύψει πρωτογενείς ανάγκες διατροφής συμπολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Ωφελούμενοι της δομής είναι οικονομικά αδύναμοι πολίτες, άνεργοι, μοναχικά άτομα και άστεγοι. Στη δομή έχουν επίσης ενταχθεί οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η Δομή λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και στεγάζεται στο Πάρκο Ξύλινα – Τέρμα Εθνικής Αντιστάσεως.

Τα γεύματα που παρέχονται στους ωφελούμενους παρασκευάζονται καθημερινά από καταρτισμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό.
Οι ποσότητες των γευμάτων καθορίζονται ανάλογα με τον αριθμό των εξυπηρετούμενων και των προστατευόμενων μελών των οικογενειών τους (μία μερίδα ανά άτομο). Επιπλέον, στις αργίες οι εξυπηρετούμενοι προμηθεύονται διπλές μερίδες και συνοδευτικά γευμάτων.

Οι πόροι του Κοινωνικού Συσσιτίου προέρχονται από τον προϋπολογισμό του Δήμου  καθώς και από δωρεές και χορηγίες.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, έχει εφαρμοστεί ριζική αλλαγή στο καθημερινό μενού σίτισης καθώς και ο εμπλουτισμός του με συνοδευτικά όπως φρούτα, χυμούς, γλυκά κ.λπ.

Η διανομή του φαγητού γίνεται καθημερινά από τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας και κατ’ οίκον για όσους ωφελούμενους αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης λόγω υγείας.

Διεύθυνση παρασκευής συσσιτίου: Πάρκο Αη Γιάννη – Ξύλινα
Τηλέφωνο: 2107292305
Ώρες λειτουργίας: 09.00-17.00
Πληροφορίες: Γιώτα Παπαχρήστου – Κοινωνική Λειτουργός

Διεύθυνση διανομής συσσιτίου Α’ ΚΑΠΗ: Φιλαδελφείας 37, 16121 Καισαριανή
Τηλέφωνο: 2107240661
Ώρες λειτουργίας: 11.30-13.00
Πληροφορίες: Μάγδα Μαρούδα – Κοινωνική Λειτουργός

Διεύθυνση διανομής συσσιτίου Β’ ΚΑΠΗ: Πανιωνίου 13, 16121 Καισαριανή
Τηλέφωνο: 2107216100
Ώρες λειτουργίας: 11.30-13.00
Πληροφορίες: Ευάγγελος Τόμπρας – Κοινωνικός Λειτουργός

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Στόχος του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι η παροχή φαρμάκων, παραφαρμάκων και λοιπού υγειονομικού υλικού σε κατοίκους του Δήμου που ζουν στα όρια της φτώχειας.
Η λειτουργία του στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε δωρεές εταιρειών και πολιτών.

Οι ωφελούμενοι πρέπει να εγγράφονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο.

Οι ωφελούμενοι εξυπηρετούνται μόνο με ιατρική συνταγή. Έγκυρη συνταγή θεωρείται μόνο αυτή στην οποία είναι σημειωμένα από το γιατρό:

  • Η ημερομηνία συνταγογράφησης
  • Το χρονικό διάστημα που καλύπτει η συνταγή (μηνιαία, δίμηνη, τρίμηνη)
  • Σε χρόνια νοσήματα πρέπει να αναγράφονται: το νόσημα, η φαρμακευτική αγωγή, η δοσολογία, η σημείωση του γιατρού ότι η συνταγή έχει ισχύ για 1 ή 2 χρόνια (μέγιστο)

Διεύθυνση Κοινωνικού Φαρμακείου: Κοιμήσεως Θεοτόκου 31 – Καισαριανή 2ος όροφος
Τηλ.: 2107221296
Email: kfkaissarianis@gmail.com
Υπεύθυνος Φαρμακοποιός: Ανδρέας Νταβαρίνος
Ωράριο Λειτουργίας: 08.00 – 16.00

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Η σύσταση της Δημοτικής Ιματιοθήκης εντάσσεται στο πλαίσιο της ασκούμενης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καισαριανής με στόχο τη συμπληρωματική υποστήριξη ευάλωτων ομάδων πολιτών της πόλης μας.

Η λειτουργία της αποσκοπεί ειδικότερα στη δωρεάν παροχή ειδών ένδυσης, υπόδησης και άλλων χρηστικών αντικειμένων καινούργιων ή μεταχειρισμένων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, σε πολίτες, κάτοικους του Δήμου Καισαριανής που αντιμετωπίζουν σοβαρές κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες και αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Η Δημοτική Ιματιοθήκη συστεγάζεται με το κοινωνικό παντοπωλείο επί της οδού Κοιμήσεως Θεοτόκου 31 στην Καισαριανή κατόπιν ραντεβού.

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν ρούχα, υποδήματα, λευκά είδη, παιχνίδια ή είδη οικιακής χρήσης παρακαλούνται να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2107212482.

Είναι σημαντικό να εξασφαλίζεται ότι όλα τα προς διάθεση είδη –ειδικά τα μεταχειρισμένα – είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση.

Δικαιούχοι της Κοινωνικής Ιματιοθήκης είναι οι ωφελούμενοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και άτομα ή οικογένειες με διαπίστωση της οικονομικής αδυναμίας, η οποία αποδεικνύεται από το εισόδημα σε συνδυασμό με την εξέταση και άλλων κοινωνικών κριτηρίων όπως η ανεργία, η οικογενειακή κατάσταση και οι γενικότερες συνθήκες στέγασης και διαβίωσης καθώς και τυχόν άλλα ιδιαίτερα κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ανεργία που μαστίζει και τους δημότες μας αποφάσισε στις 8/11 ότι είναι άμεσο καθήκον της δημοτικής αρχής μέσα στην κρίση η συγκρότηση μαθημάτων Κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ένα χειροπιαστό δείγμα αλληλεγγύης προς τις οικογένειες που δυσκολεύονταν να προσφέρουν τα απαιτούμενα εφόδια στα παιδιά τους -απέναντι σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που τσιγκουνεύεται μέσων και προσωπικού, κατηγοριοποιεί και μάλιστα από τις πιο τρυφερές ηλικίες τους μαθητές. Ήδη είναι σημαντική η συμβολή και η εμπειρία από διάφορους φορείς, Δήμους, συνδικάτα, κλπ. στην οργάνωση κοινωνικών φροντιστηρίων.

Μια αλληλεγγύη που στηρίζεται σε ανθρώπους, οι οποίοι με τη στάση και τις πράξεις τους αποδεικνύουν ότι η αλληλεγγύη από απλούς προς απλούς ανθρώπους είναι η απάντηση στους δύσκολους καιρούς. Η αλληλεγγύη αυτή ούτε μπορεί ούτε θέλουμε να αντικαταστήσει το σχολείο. Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε ή να εφησυχάσει το κίνημα που διεκδικεί καλύτερη μόρφωση, μια καλύτερη ζωή. Θέλουμε να δώσουμε το χέρι σ’ όσους τσακίστηκαν μέσα στην κρίση, για να σηκώσουν το ανάστημά τους και να απαιτήσουν τελικά αυτό που πραγματικά δικαιούνται. Να δώσουμε ώθηση στις διαθέσεις πρωτοπόρων εκπαιδευτικών που θέλουν να προσφέρουν τη γνώση τους.

Τα μαθήματα θέλουμε να καλύψουν τις διδακτικές ανάγκες όλων των τάξεων του Γυμνασίου, Λυκείου, με προσπάθεια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να εμπλουτιστεί με θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικούς περίπατους, ξεναγήσεις σε μουσεία τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους γονείς με στόχο οι μαθητές να μπορέσουν να γνωρίσουν τα επιτεύγματα της επιστήμης και την ιστορική διαδρομή της ανθρωπότητας.

Τα μαθήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα γίνουν με ευθύνη του Δήμου και του Γραφείου Παιδείας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, στο 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132010733, 2132010768

Μετάβαση στο περιεχόμενο