περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου | 5:01μμ
ΦΟΡΕΙΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ » Σύλλογος Εργαζομένων

Σύλλογος Εργαζομένων

Ιστορικό του Συλλόγου μας

Οι υπάλληλοι του Δήμου μας συνδικαλιστικά καλύπτονταν και ανήκαν στον Ενιαίο Σύλλογο Εργαζομένων Καισαριανής – Βύρωνα – Υμηττού μέχρι το έτος 1991

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής ιδρύθηκε τότε, μετά από απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Ενιαίου Συλλόγου, για δημιουργία ξεχωριστού Σωματείου σε κάθε Δήμο. Τα ιδρυτικά μέλη που υπέγραψαν το αίτημα στο Πρωτοδικείο Αθήνας και διαμόρφωσαν το αρχικό καταστατικό ήταν 21 και απ’ αυτά προέκυψε το πρώτο 7μελές προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο.

Μέλη του Συλλόγου, με βάση το καταστατικό και με αίτηση του κάθε ενδιαφερόμενου μπορούσαν να γίνουν οι μόνιμοι υπάλληλοι, οι αορίστου χρόνου, οι ορισμένου χρόνου υπάλληλοι του Δήμου, όπως και οι υπάλληλοι των Δημοτικών Επιχειρήσεων με σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου, καθώς και οι υπάλληλοι των δύο ΚΑΠΗ του Δήμου (μόνιμοι, αορίστου, ορισμένου χρόνου).

Ο Σύλλογος από την ίδρυσή του, εκπροσωπείται σε δεύτερο βαθμό από την ΠΟΕ – ΟΤΑ και σε τρίτο βαθμό από την ΑΔΕΔΥ.

Οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αλλά και για εκπροσώπηση στα Συνέδρια της ΠΟΕ – ΟΤΑ (οργανωτικό – καταστατικό και ενδιάμεσο) έγιναν τον Μάρτη το 1992.

Σ’ αυτές τις εκλογές πήραν μέρος δύο παρατάξεις και η πρώτη σε ψήφους (ΕΣΑΚ – ΔΑΣ)

Η πρώτη σε ψήφους (ΕΣΑΚ – ΔΑΣ) πήρε 4 έδρες και η δεύτερη σε ψήφους (ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ) πήρε 3 έδρες.  

Οι εκλογές από το 1992 μέχρι και το 2004 γίνονταν κάθε 2 χρόνια για το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και για την εκπροσώπησή μας στα συνέδρια της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Το 2004 αποφασίστηκε σε Γενική Συνέλευση, οι εκλογές να γίνονται κάθε 3 χρόνια για να εναρμονιστούν με τις εκλογές της ΠΟΕ – ΟΤΑ, που τότε με απόφαση του Συνεδρίου, έκανε την θητεία του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας 3ετή.

Διαχρονικά στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ, της ΑΔΕΔΥ αλλά και του Συλλόγου τα μέλη είχαν μεγάλη συμμετοχή και στις περισσότερες φορές με ποσοστό που έφτανε το 100%.

Περισσότερο για την ιστορία, να αναφέρουμε πως Πρόεδροι του Συλλόγου από την σύστασή του μέχρι και σήμερα έχουν εκλεγεί οι παρακάτω εργαζόμενοι:

  • Γιάννης  Παπαγιάννης
  • Θανάσης  Παπαματθαίου
  • Μιχάλης  Χριστοφής
  • Βρεττός  Μουστάκας
  • Βαγγέλης  Πλυτάς
  • Φάνης  Κυπραίος

Σε επίπεδο άλλων δραστηριοτήτων από τον Σύλλογο είχαμε:

Εκδρομές των μελών (μονοήμερες – διήμερες – τριήμερες), το καθιερωμένο πάνω από μία 20ετία γλέντι των εργαζόμενων την Τσικνοπέμπτη, γιορτές και εκδηλώσεις με δώρα για τα παιδιά των μελών τα Χριστούγεννα, παιδικές θεατρικές παραστάσεις για τα παιδιά μας, αλλά και άλλες για τα μέλη του Συλλόγου, εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και στα θύματα της εξέγερσης, με ταινίες , έκθεση φωτογραφικού υλικού, ομιλίες από άτομα που συμμετείχαν στην εξέγερση της 17ης Νοέμβρη.

Οικονομική ενίσχυση αλλά και είδη πρώτης ανάγκης ως βοήθεια σε σεισμοπαθείς της χώρας μας (Γρεβενά), στον λαό της Σερβίας στον πόλεμο του 1999, σε πυροπαθείς το 2007 (Ηλεία – Αχαΐα), σε πλημμυροπαθείς στην Μάνδρα το 2017 κ.α.

Όπως τότε, έτσι μέχρι και σήμερα συνεχίζουμε τον αγώνα για τις καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για έναν αξιοπρεπή μισθό που να καλύπτει τις οικογενειακές μας ανάγκες, για ,ένα καλύτερο αύριο δικό μας και των παιδιών μας.            

Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2107243100

ΤΟ ΔΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο