περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Τετάρτη, 24 Απριλίου | 12:00μμ
Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ » ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ » ΠΑΡΚΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ

ΠΑΡΚΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ

Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής είναι ο σημαντικότερος πνεύμονας αστικού πρασίνου για την Καισαριανή από άποψη έκτασης και ποιότητας βλάστησης, αλλά και ένα από τα λίγα εναπομείναντα πάρκα στην Αθήνα. Αποτελεί ένα χώρο ιστορικής μνήμης, άθλησης και ψυχαγωγίας του λαού της πόλης μας και όχι μόνο.

Ο χώρος που λειτουργεί σαν οργανωμένο πάρκο οριοθετείται: δυτικά από την οδό Ν. Εφέσσου, βορειοανατολικά από τις οδούς Ερ. Σταυρού (όπου υπάρχει parking), Σολομωνίδου, πίσω μέρος Νήαρ Ηστ (όπου επίσης, υπάρχει parking), νότια από την οδό Ηρώς Κωνσταντοπούλου όπου συνορεύει με το σχολικό συγκρότημα Λυκείων, Γυμνασίων της Καισαριανής και έχει προσβάσεις από την οδό Διστόμου και την Κάλχαντος.

Μέσα στο πάρκο υπάρχουν η πλατεία των 200 κομμουνιστών, το Μνημείο, το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, αθλοπαιδιές, παιδικές χαρές, Σχολεία του Δήμου μας και Παιδικοί Σταθμοί, το Ειδικό Πειραματικό Σχολείο Ρόζα Ιμβριώτη, ενώ έχουν γίνει παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση του πρασίνου του χώρου.

Εντός του πάρκου του Σκοπευτηρίου υπάρχει και το ιστορικό κέντρο «Χάραμα». Στο σχεδιασμό του Δήμου είναι η διαμόρφωσή του σε κέντρο λαϊκής μουσικής, με τη διδασκαλία παραδοσιακών οργάνων αλλά και τη διεξαγωγή εκδηλώσεων.

Επίσης προς αξιοποίηση είναι και το κτίριο απέναντι από το Μουσείο, αλλά και το χωμάτινο γήπεδο Κ3, ούτως ώστε να διαμορφωθεί σε προπονητικό γήπεδο στίβου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο