περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Πέμπτη, 25 Απριλίου | 6:56μμ

Θέατρο

ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

«Όλες οι τέχνες συμβάλλουν στη μεγαλύτερη απ’ όλες: στην τέχνη της ζωής» είπε ο Μ. Μπρεχτ. Λόγος, Μουσική, Ποίηση, Κίνηση, Εικόνα.

Ο δρόμος προς τη θεατρική πράξη έχει μεγάλο ενδιαφέρον και χρησιμότητα για την καθημερινή πορεία στη ζωή: η επαφή με την κίνηση (σωματική, εκφραστική, ενεργειακή), με την εκμάθηση της σωστής αναπνοής και της σωστής εκφοράς του λόγου, με τον αυτοσχεδιασμό όπου η προσωπική φαντασία βρίσκει ελεύθερο πεδίο. Το θέατρο απαιτεί συνεργασία, πάνω στη σκηνή και από τη σκηνή με την πλατεία. Ο ηθοποιός δεν πρέπει να διέπεται από εγωκεντρισμό και αυτό είναι ένα γνώρισμα που θα τον κάνει να ξεχωρίσει.

Καθώς οι συμμετέχοντες ασχολούνται με το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης, θα ανακαλύψουν τη σύνθετη, «μαγική» δουλειά που αυτό απαιτεί, θα ανακαλύψουν ότι ένα έργο περισσότερο από την ευαισθησία του έχει ανάγκη την ψυχή του ερμηνευτή. Θα νιώσουν τη συναρπαστική ανταλλαγή επί σκηνής και τη γοητεία του να έρθουν αντιμέτωποι με την ανασφάλεια και την άβολη θέση που δημιουργεί η έκθεση στο κοινό. Θα έρθουν σε επαφή με την κατάσταση (θρησκευτική, κοινωνική, πολιτική κ.λπ.) της εποχής που το έργο γράφτηκε, ανταλάσσοντας απόψεις, σκέψεις, απορίες.

Η Ομάδα είναι ανοιχτή για όλους. Για όσους θέλουν να εκφραστούν, να συνεργαστούν, να μάθουν, να εκτονωθούν, να απορρίψουν, να δημιουργήσουν, να προσφέρουν και να λάβουν τη συγκίνηση ενός συναρπαστικού ταξιδιού. Γιατί αυτό είναι το θέατρο: ένα ταξίδι με αναρίθμητους σταθμούς, αλλά με προορισμό αυτόν που ο κάθε μαθητής επιθυμεί.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΦΗΒΩΝ

Tο Θέατρο Εφήβων είναι μια δραστηριότητα η οποία ελευθερώνει τη δημιουργικότητα και δημιουργεί κίνητρα για πειραματισμό και ανέλιξη της φαντασίας. Είναι ένας τόπος όπου οι έφηβοι έχουν ενεργή συμμετοχή στη βίωση της γνώσης και στην απόκτηση εμπειριών, καθώς και στη διερεύνηση του εσωτερικού και εξωτερικού τους κόσμου, χωρίς επικρίσεις και βαθμοθηρικές αξιολογήσεις.

Ας μην ξεχνάμε, ότι ο έφηβος διανύει μία περίοδο  επανάστασης στη ζωή του και ταυτόχρονα επιζητά ν’ ανήκει κάπου. Κάπου όπου τον αποδέχονται γι’ αυτό που είναι και κυρίως όπου μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την κοσμοθεωρία του, εκδηλώνοντας παράλληλα τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες. Κάπου που η διαφορετικότητα δεν είναι πρόβλημα και όλοι έχουν μία θέση.

Η Θεατρική Ομάδα Εφήβων του Δήμου Καισαριανής φέρει έντονο το αίσθημα ευθύνης σε μια εποχή με έντονα τα στοιχεία απομόνωσης και αντικοινωνικότητας. Κύριοι στόχοι είναι η ανάπτυξη και βελτίωση της επικοινωνίας, το ομαδικό πνεύμα και η συνεργασία, η συλλογική συνείδηση, η συναισθηματική αποφόρτιση από εντάσεις κι ανταγωνισμούς, η αισθητική απόλαυση, η αυτοσυγκέντρωση και η  πειθαρχία, η ανακάλυψη της «γλώσσας» και της λογικής του σώματος και κυρίως η χαρά.

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Καισαριανής

Υμηττού 57 & Εθν. Αντίστασης
Καισαριανή 16121

Ωράριο λειτουργίας γραμματείας

Δευτέρα έως Παρασκευή 14:00-20:00

E-mail:

politistikokentro@kessariani.gr

b

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο