περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις

Ομιλία του Δημάρχου Καισαριανής, Χρήστο Βοσκόπουλου στο 5ο Διεθνές Συνέδριο «Changing Cities: Κάνοντας τις πόλεις μας ανθεκτικές σε περιόδους πανδημιών»

Το Συνέδριο διεξήχθη μεταξύ 20 και 25 Ιουνίου 2022 στην Κέρκυρα και διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Αστικής Μορφολογίας και Σχεδιασμού του Τμήματος Χωροταξίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα.

Στο πλαίσιο των δυσκολιών πανδημίας των τελευταίων δύο ετών, το κύριο θέμα του συνεδρίου ήταν: «Να κάνουμε τις πόλεις μας ανθεκτικές σε περιόδους πανδημιών».

Η ομιλία του Δημάρχου Καισαριανής, Χρήστο Βοσκόπουλου εντάχθηκε στη συνεδρία με τίτλο «Πόλεις και Γεωγραφικές περιοχές σύγκρουσης: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πολιτικής αστάθειας. Πρόεδρος της συνεδρίας ήταν η Ομότιμη Καθηγήτρια Γεωγραφίας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ, Λίλα Λεοντίδου.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του αναφέρθηκε σε τρεις ιστορικούς σταθμούς για την πόλη της Καισαριανής:

  1. Την ίδρυσή της από Μικρασιάτες πρόσφυγες ήδη από το 1923
  2. Την μαζική συμμετοχή της πόλης στην Εθνική Αντίσταση κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τα σημάδια που άφησε αυτή η αντίσταση στο σώμα της πόλης
  3. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναμόρφωσης, ανάπτυξης, ανασυγκρότησης και ανάδειξης των υποδομών και της πολιτισμικής ταυτότητας της πόλης μέσα από τα μεγάλα αλλά και τα μικρά έργα της παρούσας δημοτικής αρχής

Η συμμετοχή του Δημάρχου σε Διεθνή Συνέδρια και Φεστιβάλ εντάσσεται στις προσπάθειες εξωστρέφειας που γίνονται από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του και των πρωτοβουλιών του προκειμένου να εκσυγχρονίσει την πόλη και το επικοινωνιακό της δίκτυο με απώτερο σκοπό να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή και κρατική χρηματοδότηση, μέσω προγραμμάτων και δικτύων, να αποκτήσει τεχνογνωσία μεγάλων διοργανώσεων ενόψει της πρωτοβουλίας δημιουργίας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων κατά του Φασισμού και να φέρει την Καισαριανή σε επαφή με πόλεις από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Τα τέσσερα προηγούμενα Διεθνή Συνέδρια «CHANGING CITIES» χαίρουν μεγάλης αποδοχής από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα αρχιτεκτόνων και πολεοδόμων, προσελκύοντας συνολικά την κατάθεση 300 ερευνητικών εργασιών και περισσότερων από 300 παρουσιάσεις μελετών από 50 χώρες (Βαλκάνια, Βορειοδυτική Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδάς, Λατινικά Αμερική (Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Μεξικό), Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, Ασία, Άπω Ανατολή (Κίνα και Ιαπωνία) και Ωκεανία (Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νέα Γουινέα).

Μετάβαση στο περιεχόμενο