περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Αναδοχές - Υιοθεσίες
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις Βρεφονηπιακών Σταθμών
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
Γυμνάσια - Λύκεια
Δημοτικά Σχολεία
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Ζώα Συντροφίας
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Παιδεία
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου | 3:24πμ

ΧΗΜΙΚΑ ΑΝΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Με χημικά απάντησε η κυβέρνηση σε γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς που διαδήλωσαν χθες στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στη σύμπτυξη τμημάτων και στην κατάργηση ειδικοτήτων ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής που δημιουργεί υπεράριθμα τμήματα και αφήνει ακάλυπτα τα κενά εκπαιδευτικών. 

Το κάλεσμα για την κινητοποίηση είχαν απευθύνει ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, ενώ συμμετείχαν μαθητές από το Συντονιστικό Αθήνας καθώς και η ΟΓΕ. Συμμετείχαν ακόμη αντιπροσωπεία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» ενώ στήριξη παρείχε η Δημοτική Αρχή Καισαριανής την οποία  εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Κανέλλα Γεωργοπούλου. Τη στήριξή του εξέφρασε επίσης ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Αντιπροσωπεία των ομοσπονδιών πέρασε στον περίβολο του  υπουργείου ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη και οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί εξαπέλυσαν επίθεση εντός κι εκτός περιβόλου, «πνίγοντας» με χημικά τη διαδήλωση όπου βρίσκονταν και μικρά παιδιά.

Παρά την τρομοκρατία ωστόσο, οι διαδηλωτές δεν υποχώρησαν αναγκάζοντας τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού να… τους ακούσει στον περίβολο του υπουργείου(!)

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εκπαιδευτικών, των γονιών και όλων των εργαζομένων η πάλη θα τη σπάσει! Με την καταστολή και την τρομοκρατία μας θυμώνουν και μας πεισμώνουν, θα συνεχίσουμε ώσπου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο