περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου | 8:12πμ

Ανακοίνωση του Δήμου Καισαριανής για την απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα

O Δήμος Καισαριανής σύμφωνα με την με αρ. 8/2020 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καλεί τους επιχειρηματίες που διατηρούν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καισαριανή να κάνουν αίτηση για πρόσθετη παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, εφόσον το επιθυμούν.

Σχετικά με την παραχώρηση πρόσθετου  κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων εξαιτίας των  κανόνων τήρησης των αποστάσεων και των μέτρων πρόληψης και αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού, ορίζονται η διαδικασία και οι κανόνες της πρόσθετης παραχώρησης μέχρι την προθεσμία της 30ης Νοεμβρίου 2020 από τον Δήμο Καισαριανής

Για την εξυπηρέτηση και την ικανοποίηση των αιτημάτων των επιχειρήσεων ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 4688/2020 ( ΦΕΚ 101/Α/24.05.2020). Για κάθε αίτηση για πρόσθετη παραχώρηση, θα διενεργείται αυτοψία από την Επιτροπή Καταλήψεων Κοινόχρηστων Χώρων με την συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου όπου θα προτείνεται κατά περίπτωση η επιπλέον παραχώρηση για κάθε επιχείρηση, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η διάθεση επιπλέον χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων προβλέπεται μείωση των τελών κατάληψης ανάλογη με τη μείωση των εξυπηρετούμενων στην επιχείρηση όπως αναφέρεται στο άρθρο 65.

Ο Γενικός κανόνας είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα που θα εξυπηρετούν περισσότερους πελάτες σε σχέση με αυτούς που εξυπηρετούνταν πριν από τα μέτρα για των κορωνοϊό, αριθμός που προκύπτει από την άδεια λειτουργίας του καταστήματος και την προηγούμενη άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Δείτε ή κατεβάστε τους ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ εδώ.

Δείτε ή κατεβάστε τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ εδώ.

Δείτε ή κατεβάστε την ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ εδώ.

 

 

Πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο