περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου | 9:03πμ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗN ΕΠΕΤΕΙΟ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

 

Ο Δήμος μας χαιρετίζει και τιμά την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου που κορυφώθηκε την 17η Νοεμβρίου 1973.

Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη και τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, όλων όσων υπέστησαν διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια από την αμερικανόδουλη χούντα.

Στη συνείδηση του λαού και των δημοτών μας, το μήνυμα του μεγαλειώδους αυτού αγώνα για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, παραμένει ζωντανό και επίκαιρο όσα χρόνια κι αν περάσουν!

Η επέτειος αυτή, της εξέγερσης του λαού και της νεολαίας και του αγώνα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη, αξιοπρέπεια και το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», είναι μια διαρκής υπενθύμιση για την αναγκαιότητα αφύπνισης όλων μας, σήμερα που ο φασισμός και λογής ολοκληρωτισμοί σηκώνουν κεφάλι!

 Θεωρούμε αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα και υποχρέωση όλων μας την προστασία της δημόσιας υγείας. Καταδικάζουμε όμως  τον αυταρχικό χειρισμό της κυβέρνησης. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα για τέσσερις μέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, είναι βαθιά αντιδημοκρατική . Η ακραία καταστολή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρείται μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας, αντιθέτως θίγει τα δημοκρατικά αισθήματα ολόκληρης της κοινωνίας. Η δημοκρατία δεν μπορεί να βασίζεται στον φόβο.

Η περιφρούρηση των αξιών της δημοκρατίας προϋποθέτει συστηματικό αγώνα και επαγρύπνηση!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι ένα διαρκές διακύβευμα!

Πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο