περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου | 6:46πμ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ»

Μια νέα μελέτη υποβλήθηκε, αυτή τη φορά στο Πράσινο Ταμείο, η οποία εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καισαριανής και αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού στην πλατεία Αλεξάνδρου και στο πάρκο Ανδρέου Δημητρίου στην Καισαριανή.

Η μελέτη που αφορά προμήθεια ύψους 227.217,60€ (με ΦΠΑ) υποβλήθηκε προκειμένου  να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2020-Β΄, στο Μέτρο 2 του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση»

Στόχος της μελέτης είναι να δημιουργηθούν ελκυστικοί και λειτουργικοί δημόσιοι χώροι αναψυχής με την αναβάθμιση της ποιότητας και του αστικού εξοπλισμού τους. Οι παρεμβάσεις που προτείνονται επιδιώκουν την επίτευξη της μέγιστης λειτουργικότητας των προς διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και της δημιουργίας πόλων έλξης των κατοίκων της περιοχής για δραστηριότητες έξω από το σπίτι.

 

Για την πλατεία Αλεξάνδρου προβλέπεται η σημειακή αποκατάσταση των φθαρμένων δαπεδοστρώσεων και των κατεστραμμένων χυτοσιδηρών σχαρών ομβρίων, όπως επίσης και η αμτικατάσταση του αστικού εξοπλισμού της πλατείας, όπως καθιστικά, καλαθάκια απορριμμάτων, βρύσες κλπ.

Στο κάτω τμήμα του πάρκου προβλέπεται η δημιουργία στεγασμένου χώρου περίπου 80,00μ² με εφελκυόμενες μεμβράνες που θα μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις γειτονιάς, πολιτιστικού, κοινωνικού  ή ενημερωτικού χαρακτήρα.

Θα ενισχυθούν οι φυτεύσεις γύρω από την πλατεία και θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη σωστή λειτουργία του συστήματος ποτίσματος.

Επίσης προβλέπεται η αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων επί των υφιστάμενων ιστών με νέα, σύγχρονης τεχνολογίας για εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Για το πάρκο Ανδρέου Δημητρίου προτείνεται η δημιουργία ενός δικτύου διαδρομών στο άλσος με δημιουργία χώρων καθιστικών. Οι διαδρομές διαστρώνονται με σταθερό χωμάτινο δάπεδο για την ελαχιστοποίηση της παρέμβασης στο χώρο πρασίνου, ενώ τα καθιστικά αναπτύσσονται γύρω από δέντρα για φυσικό σκιασμό και δροσισμό.

Στο άλσος προβλέπεται και η δημιουργία στεγασμένου χώρου με όργανα γυμναστικής ενηλίκων. Τα όργανα θα επιλεγούν για  να ικανοποιούν μια ευρεία γκάμα ενδυνάμωσης και άσκησης και ο χώρος θα δαπεδοστρωθεί με ελαστικό χυτό δάπεδο ασφαλείας.

Έχει προβλεφθεί η συντήρηση του συστήματος άρδευσης του πάρκου και οι απαραίτητες φυτοτεχνικές εργασίες για την συντήρηση και συμπλήρωση του πρασίνου.

Θα αντικατασταθούν όλα τα φωτιστικά σώματα επί των υφιστάμενων ιστών με νέα, σύγχρονης τεχνολογίας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Σε εσοχή στο υφιστάμενο πεζοδρόμιο και σε αντικατάσταση των κάδων απορριμμάτων αστικών αποβλήτων και ανακύκλωσης, θα τοποθετηθεί σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων διαβαθμισμένης (κάθετης) συμπίεσης. Οι βυθιζόμενοι κάδοι θα αποτελέσουν πιλοτική εγκατάσταση τέτοιου είδους συστημάτων, προκειμένου να διαπιστωθεί η σωστή λειτουργία τους και η αποτελεσματικότητά τους.

 

 

 

 

 

                                                   Καισαριανή  Φεβρουάριος 2021

Μετάβαση στο περιεχόμενο