περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου | 8:10πμ

Επίσημη επίσκεψη του Γερμανού αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Καισαριανή ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ.

Ο κύριος Ροτ επισκέφθηκε το Σκοπευτήριο Καισαριανής και τίμησε τη μνήμη των αντιφασιστών αγωνιστών, καταθέτοντας ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο μνημείο των εκτελεσθέντων.

Τον Γερμανό αξιωματούχο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος ο οποίος στην ομιλία του χαιρέτησε τη σημασία της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού σε έναν από τους πιο εμβληματικούς χώρους της πατρίδας μας.

Ο Χρήστος Βοσκόπουλος, αφού τόνισε την αξία που έχει το Σκοπευτήριο Καισαριανής στον αντιφασιστικό αγώνα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια δημιουργίας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου «Πόλεις ενάντια στον φασισμό» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα, με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση αλλά και με μεγάλη χαρά, θα ήθελα να ανακοινώσω επίσημα και σε διεθνές επίπεδο την πολύ σημαντική πρωτοβουλία εκ μέρους του Δήμου μας: τη δημιουργία του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεις ενάντια στον φασισμό».

Ο Μίχαελ Ροτ στο λόγο του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία του Σκοπευτηρίου, στις βαθιές πληγές που άφησε η γερμανική κατοχή στον ελληνικό λαό και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οφείλουμε πάντα να αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα και πως μπορούμε να συνεισφέρουμε στην ειρήνη και την συμφιλίωση», καταλήγοντας με τη φράση: «Εκφράζω την εκτίμηση μου στο πρόσωπο σας Δήμαρχε που χτίζετε ένα αντιφασιστικό Ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων ενάντια στον εθνικισμό, το λαϊκισμό, τον αντισημιτισμό και το ρατσισμό. Είναι αυτό που ακριβώς χρειαζόμαστε σε αυτήν την δύσκολη εποχή.»

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο