περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Πέμπτη, 28 Μαρτίου | 12:38μμ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου στον Δήμο ήρθε ένα αίτημα στο για την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου για διεξαγωγή συναυλίας.
Στον ιστότοπο του διοργανωτή της συναυλίας που έκανε την αίτηση, έγραφε, μεταξύ άλλων:
[…3 μπάντες. 13 μαντράχαλοι. Πολλές μπίρες. Και όλα για έναν καλό σκοπό. 4 Σεπτεμβρίου στο σκοπευτήριο Καισαριανής πάμε να τα σπάσουμε όλα για να στηρίξουμε όλους όσους είναι σε ανάγκη μετά από τη φρίκη των προηγούμενων μερών.]

Στις 23 Αυγούστου λάβαμε δεύτερο αίτημα από Φοιτητικούς Συλλόγους για διοργάνωση συναυλίας στο Σκοπευτήριο Καισαριανής την Κυριακή 29 Αυγούστου με σκοπό την ενίσχυση των πυρόπληκτων.
Τη δεύτερη αίτηση υποστήριξε η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής την αρμοδιότητα για την αδειόδοτηση των συναυλιών έχει Διαπαραταξιακή Επιτροπή που αποτελείται από τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων.
Η Επιτροπή συνεδρίασε στις 26/8 και αποφάσισε κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους της Δημοτικής Αρχής και της Παράταξης «Πρώτη Φορά Καισαριανή» να μην δοθεί άδεια.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε για τους εξής λόγους:
1. Ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για τη διοργάνωση συναυλιών καθώς δεν διαθέτει καμία υγειονομική υποδομή (τουαλέτες κ.λπ).
2. Δεδομένης της επιδημιολογικής επιβάρυνσης του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι θεατές στις συναυλίες και όχι όρθιοι, όπως επίσης και συγκεκριμένος αριθμός θεατών με βάση τα διαθέσιμα τετραγωνικά μέτρα.
3. Καθώς βρισκόμαστε ακόμα σε περίοδο πυρασφάλειας και ισχύει η από 26/8/2021 – 3953 απόφαση για την αντιμετώπιση κινδύνου πυρκαγιών που απαγορεύει την είσοδο σε άλση εντός οικιστικών περιοχών, και καθώς το Σκοπευτήριο της Καισαριανής είναι ένα άλσος εκατοντάδων στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης, ανέκυπταν ζητήματα ασφάλειας τόσο για όσους παρευρίσκονται εκεί όσο και για το σύνολο της πόλης.

Ο Δήμος Καισαριανής οφείλει να λειτουργεί υπέρ του Δημοσίου συμφέροντος και να λαμβάνει αποφάσεις που προστατεύουν την πόλη και τους κατοίκους της.

Σύμφωνα με τους παραπάνω λόγους και εφόσον δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί πως η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με όρους που θα εξασφάλιζαν τη δημόσια υγεία και τους κανόνες πυροπροστασίας, ο Δήμος Καισαριανής απέρριψε την αίτηση ως όφειλε.

Αν τώρα για την «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον κύριο Σταμέλο τα ζητήματα ασφάλειας, δημόσιας υγείας και πυροπροστασίας είναι δευτερεύοντα, για τη Δημοτική Αρχή δεν είναι και χαιρόμαστε που είναι αυτή μια από τις διαφορές μας.

Ο Δήμος Καισαριανής συγκέντρωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε δράση τον προηγούμενο μήνα στην οποία, αν και συμμετείχε το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων και σχεδόν το σύνολο των φορέων της πόλης μας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν συμμετείχε η οποία όμως αγωνίστηκε για την πραγματοποίηση παράνομης συναυλίας στο Σκοπευτήριο Καισαριανής στο όνομα φοιτητικών Συλλόγων (της ΚΝΕ) ενόσω ίσχυε η Υπουργική Απόφαση για την αντιμετώπιση κινδύνου πυρκαγιάς.
Το αποτέλεσμα της δράσης του Δήμου ήταν εντυπωσιακό!

Ένα τριαξονικό γεμάτο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης έφυγε για τις πληγείσες περιοχές! Ο κ. Σταμέλος επέλεξε να απέχει! Επέλεξε συναυλία με φοιτητές της ΚΝΕ, ένα μήνα μετά!!!
Η αλληλεγγύη μπορεί να λάβει πολλές μορφές και στην χώρα μας τον τελευταίο μήνα έχουμε δει συγκλονιστικά δίκτυα αλληλεγγύης και δράσεις, όχι αντιδραστικές και επικίνδυνες όπως η συγκεκριμένη, που χωρίς να σεβαστεί καμία συλλογική απόφαση, κανόνα και νόμο τελικά πραγματοποιήθηκε με την ανοχή του κράτους και της αστυνομίας.
Για άλλη μια φορά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής και ενώ με την σύμφωνη γνώμη της συστάθηκε η Διαπαραταξιακή, ακυρώνει το Δημοτικό Συμβούλιο και τα όργανα του για να υπηρετήσει το κόμμα. Ενώ γνωρίζει πολύ καλά τις διαδικασίες στις οποίες συμμετέχει δια της πλαγίας οδού και μέσω της Κομματικής δομής έστησε σκηνικό «πολεμικών» ανακοινώσεων που βρίθουν ανακρίβειας και απαντάνε σε ζητήματα άσχετα με το ειδικό αυτό γεγονός αλλά σχετικά και πάλι με την Κομματική Ατζέντα.

Δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποβιβάζει και να ακυρώνει αποφάσεις πλειοψηφικές και νόμιμες κατά το δοκούν για να εξυπηρετήσει δικούς του σκοπούς που ουδεμία σχέση έχουν με την πόλη της Καισαριανής. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης είναι ένα δημοκρατικό όργανο. Μένουμε έκπληκτοι με την υποκριτική στάση των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» οι οποίοι πριν λίγο καιρό απείχαν από συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακωλύοντας τη λειτουργία του Δήμου γιατί τάχα δεν ήταν αρκετά δημοκρατική η διαδικασία για τα δικά τους μέτρα αλλά χωρίς κανέναν ενδοιασμό ακυρώνουν τελικά αποφάσεις του οργάνου.
Η Καισαριανή έζησε φέτος ένα διαφορετικό καλοκαίρι, ειδικότερα οι πέριξ του Σκοπευτηρίου κατοικούντες.

ΕΙΧΕ ΗΣΥΧΙΑ!

Αυτό ακριβώς θέλει να αλλάξει ο κ. Σταμέλος!
Θέλει να επαναφέρει τη προηγούμενη κατάσταση της ανεξέλεγκτης χρήσης του Σκοπευτηρίου!
Θέλει να πλήξει την Δημοτική Αρχή, επαναφέροντας το καθεστώς των συναυλιών χωρίς άδεια, αναστατώνοντας την τοπική κοινωνία!
Ανοίγει ξανά τη πόρτα στις συναυλίες και κλείνει το μάτι σε όλους όσοι εκμεταλλεύονται το χώρο του Σκοπευτηρίου, προσκαλώντας κομματικές οργανώσεις και συλλόγους σαν να έχει την αποκλειστική χρήση ή ιδιοκτησία!
Δεν θα τα καταφέρει!
Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού.

Πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο